Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ελεύθεροι υπό όρους οι 3 από τους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση του Οίκου του Ναύτου...


Ανάμεσά τους και η γυναίκα υπάλληλος του ταμείου...

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή που είναι αρμόδιος για...
υποθέσεις διαφθοράς κρατικών υπαλλήλων, οι τρεις από τους έξι κατηγορουμένους για την επιχείρηση απάτης σε βάρος του Οίκου του Ναύτου.

Ανάμεσα στους τρεις είναι και γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που φέρεται να έχει υπογράψει ύποπτο ένταλμα για πληρωμή χρημάτων του ταμείου. Στη συγκεκριμένη κατηγορουμένη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

Οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι είναι ο σύζυγος της εμφανιζόμενης ως βασικής κατηγορουμένης που υπηρετεί με απόσπαση από τον Οίκο του Ναύτου στο υπουργείο Παιδείας και ο σύντροφος της έτερης υπαλλήλου του ταμείου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν έπειτα από κατηγορία κλινικάρχη ότι του πρότειναν μέσω πλαστών παραστατικών να εισπράξει ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ από το ταμείο και να μοιραστούν τα χρήματα.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της πλαστογραφίας...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: