Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Σαμαράς - Βενιζέλος: Όχι σε νέα οριζόντια μέτρα. Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου οι αλλαγές στην αμυντική βιομηχανία



Να εκκαθαριστούν και όχι να βάλουν οριστικό λουκέτο οι εταιρίες της αμυντικής βιομηχανίας είναι το ένα ζήτημα, στο οποίο συμφώνησαν οι Σαμαράς και Βενιζέλος. Τι άλλο τέθηκε επί τάπητος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την ευκαιρία της έναρξης των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση εκφράστηκε η άποψη πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να επέλθει κοινωνική ηρεμία και ομαλότητα.
Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβαν ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα.
Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επισήμαναν ότι όσον αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών η θέση του κ. Βενιζέλου παραμένει πως θα πρέπει να έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα και η εκκαθάριση να πραγματοποιηθεί εν λειτουργία.
Σύμφωνα επίσης με τις πρώτες πληροφορίες, συμφωνήθηκε να έρθει στη Βουλή η υπόθεση των αμυντικών βιομηχανιών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Οι Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να προωθήσουν άμεσα την ελληνική θέση στο επίμαχο ζήτημα, της εκκαθάρισης εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών, σε αντίθεση με την πρόταση της τρόικας να κλείσουν άμεσα οι εταιρείες.
Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έχουν στις 4 το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να εκθέσουν τις θέσεις τους και κυρίως τις διαφωνίες τους.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι ήδη συναντήθηκαν με τον Γιάννη Στουρνάρα, επιθυμούν να αλλάξει η φιλοσοφία του νέου νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: