Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πολλά τα κρούσματα παρανομιών Διερευνώνται 11.255 συντάξεις χηρείας από το ΙΚΑ και το υπουργείο Εσωτερικών


Διερευνώνται 11.255 συντάξεις χηρείας από το ΙΚΑ και το υπουργείο Εσωτερικών
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στο μικροσκόπιο έχουν βάλει ΙΚΑ και υπουργείο Εσωτερικών 11.255 συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις χηρείας.

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με συλλήψεις ατόμων που λάμβαναν συντάξεις λόγω χηρείας, ενώ είχαν τελέσει δεύτερο γάμο, ζημιώνοντας το Ίδρυμα κατά 328.000 ευρώ, αποκάλυψε σήμερα πως οι έλεγχοι θα συνεχισθούν καθώς διαπιστώθηκαν και άλλες ομοειδείς περιπτώσεις.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως κατά τη διαδικασία των ελέγχων που διενεργούνται μέσω διασταύρωσης ηλεκτρονικών αρχείων από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών για την εξακρίβωση παράνομης είσπραξης συντάξεων χηρείας, διαπιστώθηκαν και νέες περιπτώσεις χήρων που λάμβαναν παράνομα σύνταξη, το συνολικό ποσό των οποίων ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.
Τα αρμόδια υποκαταστήματα του ΙΚΑ προχώρησαν σε διακοπή των συντάξεων, καταλογισμό των αχρεωστήτως καταβληθεισών ποσών, και σε σύνταξη μηνυτήριων αναφορών.  «Επισημαίνουμε ότι οι υπηρεσίες μας συνεχίζουν τους ελέγχους, διερευνώντας άλλες 11.255 περιπτώσεις συντάξεων αυτής της κατηγορίας, για τυχόν εύρεση και άλλων παράνομων χορηγήσεων», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: