Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΟΠΕΥΑΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ...


Στα Ιωάννινα σκόπευαν να φτάσουν οι τρεις συλληφθέντες Αλβανοί κακοποιοί, όπου επρόκειτο να προμηθευτούν πλαστά έγγραφα νομιμότητας για να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.
Με τη σύλληψή τους...
απετράπη μία σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στη χώρα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Δ. Τσακνάκης. Σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, επρόκειτο για ιδιαίτερα επικίνδυνα άτομα, καθώς ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και κρατούνταν στις αλβανικές φυλακές για σοβαρά εγκλήματα.
Η αστυνομία ήταν σε επιφυλακή τα τελευταία 24ωρα, κατόπιν αιτήματος των αλβανικών διωκτικών αρχών, με μπλόκα σε καίρια σημεία της ελληνοαλβανικής μεθορίου και επιστρατεύοντας όλο το διαθέσιμο αστυνομικό προσωπικό της Δυτικής Μακεδονίας, ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, θερμικές κάμερες και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Οι τρεις συλληφθέντες είχαν αποδράσει, μαζί με άλλους τέσσερις κρατουμένους (οι οποίοι συνελήφθησαν στο αλβανικό έδαφος), από τη φυλακή Ντρενόβα, όπου εξέτιαν ποινές πολυετούς κάθειρξης – κατά περίπτωση – για ανθρωποκτονία, απαγωγή, ναρκωτικά, οπλοκατοχή κ.ά. Εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος από το ορεινό χωριό Μονόπυλος που βρίσκεται κοντά στο Νεστόριο Καστοριάς. Όπως επισημάνθηκε, κινούνταν συγκεκριμένες ώρες τη νύχτα για να μην γίνουν αντιληπτοί, ενώ σταματούσαν σε στάνες και καλύβες.
Χθες το απόγευμα  οι τρεις ένοπλοι έπεσαν σε ενέδρα αστυνομικών στη δασική περιοχή Χρυσής- Νεστορίου, σε απόσταση 15 χλμ. από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Όταν οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να ακινητοποιηθούν, οι δύο από τους ένοπλους αλλοδαπούς προέταξαν προς την πλευρά τους καλάσνικοφ, με πρόθεση να ανοίξουν πυρ, ωστόσο, δεν πρόλαβαν να πυροβολήσουν, καθώς τους έπιασε πανικός. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν ανοίγοντας πυρ και οι δύο τράπηκαν σε φυγή, ενώ συνελήφθη ο τρίτος (ένας 31χρονος), στην κατοχή του οποίου βρέθηκε Καλάσνικοφ.
Ο δεύτερος δραπέτης ηλικίας επίσης 31 ετών, συνελήφθη νωρίς το πρωί στην ίδια περιοχή, χωρίς να φέρει οπλισμό, ενώ ο τρίτος (ένας 42χρονος), συνελήφθη γύρω στις 10 σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας στην κατοχή του Καλάσνικοφ . Σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία για παράνομη είσοδο, εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή οπλισμού, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, σύσταση συμμορίας και αντίσταση.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές.
«Άριστος ο συντονισμός μέρα-νύχτα με την ελληνική αστυνομία για τη σύλληψη των τριών τελευταίων φυγάδων. Είναι μόνο η αρχή της νίκης επί του εγκλήματος» έγραψε ο κ. Ράμα στο Facebook.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/blog-post_8116.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: