Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Φυλακή υψίστης ασφαλείας σε 100 μέρες, μετά το φιάσκο με τον Χριστόδουλο Ξηρό



Αποφασίστηκε η ίδρυση και λειτουργία, εντός 100 ημερών, φυλακή υψίστης ασφαλείας στην οποία θα μετάγονται και θα εκτίουν τις ποινές τους οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες. Αυστηρή νομοθετική ρύθμιση για τις άδειες των τρομοκρατών από τον υπ. Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου
Φυλακή υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους εγκληματίες θα λειτουργήσει εντός εκατό ημερών, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χ. Αθανασίου, μετά από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια.
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία οι καταδικασθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση δεν θα λαμβάνουν άδειες εξόδου από τις φυλακές.
Υπενθυμίζεται, ότι μετά την μη παρουσίαση του Χριστόδουλου Ξηρού στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτιας Χαλκιδικής, όπως είχε την υποχρέωση, κάτι δηλαδή που σήμανε την διαφυγή του, σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι επανεξετάζεται το όλο νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά σε αυτούς που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Κατόπιν αυτών ο υπουργός Δικαιοσύνης θα φέρει στην Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ή τρομοκρατικές ενέργειες γενικότερα, δεν θα μπορούν να λαμβάνουν άδειες εξόδου από τις φυλακές που κρατούνται.
Ακόμη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μη χορηγούνται άδειες και σε όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα.
Να σημειωθεί ότι από τα 18 μέλη της 17Ν που έχουν καταδικαστεί βρίσκονται ακόμα στις φυλακές Κορυδαλλού μόνο πέντε, που είναι οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Δημήτρης Κουφοντίνας, Ηρακλής Κωστάρης, Σάββας Ξηρός, Βασίλης Τζωρτζάτος και μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2014 ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: