Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ολα οσα ειπώθηκαν στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ τι είπε ο Β. Βενιζέλος και γιατι εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τη χώρα

20140125-180348.jpg
Τη βαθιά του ανησυχία για την πορεία της χώρας εξέφρασε ο Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας στς μέλη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Ο προεδρος του κόμματος ανάφερε μεταξυ άλλων στην εισαγωγική του ομιλια, πως αν η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ δεν οδήγηση την στήριξη της χώρας, τότε ειναι πιθανό να οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις πολυ σύντομα.
Μάλιστα ανάφερε σε αλλο σημείο της ομιλίας του, οτι η Ελλαδα εχει τριπλάσιο πρόβλημα απο την Αργεντινή συγκριτικά με τη βοηθεια που έλαβε η χωρα αυτη και τωρα απειλείται απο δεύτερη χρεοκοπία . Σημείωσε δε, οτι αν δεν προσεχθεί η κατάσταση στη χώρα μας , τότε θα εχουμε συνδιάσκεψη του Μοντρε για την Ελλαδα , οπως εγινε και για τη Συρία.
Σε οτι αφορα το θεμα των ευρωεκλογων επεσήμανε πως απο το αποτέλεσμα θα κριθεί η συνέχιση της λειτουργίας της κυβερνησης και η εκλογη προέδρου δημοκρατιας. Εκτός απο τις αλλαγες της ευρωπης θα κριθεί είπε ο κ. Βενιζέλος και η πολιτκη σταθερότητα της χώρας. Σε ορι αφορα τον ΣΥΡΙΖΑ είπε με νόημα πως εχει εμμονική στάση με την εξουσία και οχι να βγει η χωρα απο τη κριση.
Αναφορικά με το θεμα της κεντροαριστεράς που αρκετά στελεχη έλαβαν το λόγο , αποφασίστηκε η δημιουργια μιας επιτροπής αποτελούμενη σπο το ΠΑΣΟΚ ,τη ομαδα των 58 , τους οικολόγους , την κίνηση του κ. Μόςιαλου, το κομμα του κ. Λοβέρδου και άλλων με στόχο να επιλέξουν τους όρους συνεργασιας και τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου που θα εκλεγούν με εκλογες απο τη βάση ενόψει μάλιστα και της συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί . Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος είπε οτι για τη ΔΗΜΑΡ θα υπάρξουν κενές θέσεις μέχρι η ιδια να αποφασίσει τι θα κανει.
Απο την πλευρά του ο Θ. Μωραϊτης ζητησε τη σύγκλιση συνεδρίου για να ληφθούν αποφάσεις τέτοιου είδους, ενώ αντίθετα απο το κ. Βενιζέλο , ο γραμματεας του ΠΑΣΟΚ Νικος Ανδρουλακης τόνισε οτι δεν πρεπει να υπαρξει σύγκληση εξουσιών και προσώπων που ταυτιστηκαν την περίοδο Σημίτη με γκρίζες υποθέσεις η με την περίοδο του Γ. Παπανδρέου που τωρα έρχονται και το παίζουν νέα πρόσωπα,
Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κινήθηκε ο κ, Σκανδαλίδης ενώ η Φωφη Γεννματα απάντησε οτι δεν ειναι θεμα γενεών αλλα θεμα προσωπικής ύπαρξης και πορείας του καθενός.
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως οι ίδιος δεν εχει κανένα κόλλημα με τις καρέκλες. Εγώ αυτο πουν σχίζω είπε και με βαράνε γιατι θελουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ, ειναι να πάρει η ιστορια μπροστα με την κεντροαριστερά.
Ο γραμματεας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παυλος Χριστήδης, ζητησε τη συμμετοχή της νεολαίας στη στρατηγικη που χαράζει το κομμα ενόψει των εκλογικών διαδικασιών γιατι μέχρι τωρα διάφορες παρέες οπως είπε τους αποκλείουν.
Ο Μιχάλης Καρχιμακης απο την πλευρά του είπε μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο.
Ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές ειναι στενός .
Οι πολιτικές που θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ ,πρεπει να δημιουργούν τις προϋποθέσεις παραγωγής νέου πλούτου ,που θα εκπέμπουν ελπίδα για όσους αποτέλεσαν τα μόνιμα θύματα της κρίσης .
Χρειάζονται πολλαπλά θετικά σοκ απο πολιτικές που θα αλλάζουν την ψυχολογία των ανθρώπων που διαχρονικά μας στήριξαν …
Η οποια ανασύσταση θέλει περιεχόμενο ,το περιεχόμενο αποδοχή κοινωνική ,και η κοινωνική αποδοχή να παράγει πολιτικό αποτέλεσμα …και ελπίδα ..
Οσον αφορά τους 58 ….τόνισε ότι δεν μπορουν να αμφισβητούν το ΠΑΣΟΚ θεωρώντας το σαν μιασμα ουτε να υποδεικνυουν την διαλυση του ενώ παράλληλα θέλουν να χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ για τις επιδιώξεις τους …
Αν θέλουν μπορούν να συμπαραταχθουν και αυτοί και οποίοι άλλοι στην προσπάθεια με κορμό το ΠΑΣΟΚ .
Δεν μπορεί κανείς να καπηλεύεται την δημοκρατική παράταξη .
Τα μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα πρεπει να τέλειωνουν.
Η συμπαραταξη να ειναι εδώ με κορμό το ΠΑΣΟΚ …και βεβαίως χωρίς ηγεμονισμους .
Ούτε μπορούμε πηγαίνοντας προς τις ευρωεκλογές ,να περναει το μηνυμα αν το αποτέλεσμα ειναι σε θετική κατεύθυνση το επέτυχαν οι 58 και αν ειναι δυσάρεστο θα φταίει το ΠΑΣΟΚ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: