Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αμφισβητούν την επιλογή Βενιζέλου ...





...για συμπόρευση με τους «58»...
Επιφυλάξεις και προβληματισμοί εκφράστηκαν στην επιλογή Βενιζέλου για συμπόρευση με τους «58», κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικότερες ήταν οι παρεμβάσεις των...
Φώφη Γεννηματά, Θάνου Μωραΐτη και Μιχάλη Καρχιμάκη.
Διαφορετικές προσεγγίσεις υπήρξαν επίσης  και ως προς τον τρόπο συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου, θέμα το οποίο είναι ακόμα υπό συζήτηση.

Ειδικότερα, ο Θάνος Μωραΐτης διαφώνησε με τη διεξαγωγή Συνδιάσκεψης και με την ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου από τη βάση, τασσόμενος υπέρ του να ληφθούν οι αποφάσεις από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στον αντίποδα, ζήτησε διεξαγωγή πολιτικού συνεδρίου «επαναοριοθέτησης» του κόμματος και της δημοκρατικής παράταξης. Ανέφερε ότι «υπάρχουν ευθύνες που φτάσαμε σήμερα να συζητάμε όλα αυτά», αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος. «Πορευτήκαμε χωρίς στρατηγική και με τακτικισμούς για να προσεγγίσουμε το θέμα της δημοκρατικής παράταξης», είπε. Επιπλέον, υποστήριξε ότι οι «58» απέτυχαν στον στρατηγικό τους στόχο να φέρουν στο ίδιο τραπέζι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και πως «δεν μπορούμε να εκπέμπουμε μήνυμα ότι το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης μπορεί να είναι αποτέλεσμα συμφωνίας κορυφής».

«Πρέπει να δυναμώσουμε εμείς για να ανεβάσουμε τη χώρα και όχι να περιμένουμε να ανέβει η χώρα για να ανέβουμε εμείς», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι «διαφορετικά θα βρεθούμε απέναντι σε μια ακραία πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι καταστροφική», με τον κίνδυνο, όπως συμπλήρωσε, να εξανεμιστούν όσα έχουν επιτευχθεί με τις θυσίες των πολιτών. Η κ. Γεννηματά είπε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται, ούτε χαρίζεται, ούτε ψάχνει να κρυφτεί και τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι «58» τη θέση τους για το εάν αποσκοπούν στο να γίνουν κόμμα. Τάχθηκε υπέρ της συμπαράταξης με τις δυνάμεις του χώρου «αλλά όχι των δυνάμεων που θέλουν την διάλυσή μας» και σημείωσε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κοινωνικές αναφορές». Επιπλέον, η κ. Γεννηματά είπε ότι το βάρος πρέπει να πέσει στην πρόταση για την Ευρώπη, στην πρόταση για τη βιωσιμότητα του χρέους, στην πρόταση για ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και να είναι διακριτή η διαφοροποίησή μας από τη ΝΔ στην κυβέρνηση, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο επικοινωνίας με την κοινωνία. Η ίδια τάχθηκε υπέρ της ανάδειξης του ευρωψηφοδελτίου από τη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: