Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Τον ακολουθούσαν διακριτικά δύο άνδρες της προσωπικής του ασφαλείας Βραδινή βόλτα και κουβέντα με τους πολίτες έκανε ο πρωθυπουργός


Στον δρόμο τον σταμάτησαν αρκετές φορές απλοί πολίτες όλων των ηλικιών
Στον δρόμο τον σταμάτησαν αρκετές φορές απλοί πολίτες όλων των ηλικιών

Έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ και περπάτησε μέχρι το ξενοδοχείο Hilton, όπου είχε ραντεβού για φαγητό

Βραδινή βόλτα έκανε ο πρωθυπουργός για να πάρει αέρα και να ξεσκάσει από την... κλεισούρα του Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ και περπάτησε μέχρι το ξενοδοχείο Hilton όπου είχε ραντεβού για φαγητό.

Τον πρωθυπουργό, που ήταν μόνος του, ακολουθούσαν διακριτικά δύο άνδρες της προσωπικής του ασφαλείας. Στον δρόμο τον σταμάτησαν αρκετές φορές απλοί πολίτες όλων των ηλικιών οι οποίοι μετά την πρώτη έκπληξη που τον είδαν να περπατά μόνος του του έπιασαν την κουβέντα λέγοντας τα προσωπικά τους βάσανα αλλά κυρίως ενθαρρύνοντάς τον να συνεχίσει την πορεία του.

Οι μεν ηλικιωμένοι του ζήτησαν να μην κόψει άλλο συντάξεις. Είχε όμως κουβέντα και με αρκετούς νέους ανθρώπους οι οποίοι, αφού συμφώνησαν ότι πράγματα έπρεπε να αλλάξουν στην ελληνική κοινωνία, εξέφρασαν την αγωνία τους για την ανεργία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς κάνει μόνος του βόλτα, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας, φέρνοντας στα πρόθυρα εγκεφαλικού την προσωπική του φρουρά, αφού ζητά να μην στέκονται δίπλα του κατά τρόπο που να αποθαρρύνουν τους πολίτες.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχε περπατήσει στην εορταστική πλατεία Συντάγματος και παλαιότερα στο Κολωνάκι. Ο πρωθυπουργός επιδιώκει την προσωπική επαφή με τους απλούς πολίτες, ώστε να αφουγκράζεται τις διαθέσεις και τις αγωνίες τους αλλά και να παίρνει κουράγιο όταν τον ενθαρρύνουν.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: