Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις κατά Ελλήνων στην Ουκρανία...

Το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με τα όσα πληροφορήθηκα μετά από τηλεφωνική μου επικοινωνία με τους ομογενείς μας στην Ουκρανία, Έλληνες κοινοτάρχες δέχτηκαν...
φραστικές επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία, που αναδύονται στη χαοτική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα.
Μετά την επίθεση σε ελληνικής καταγωγής βουλευτή, οι 150.000 περίπου ομογενείς ανησυχούν έντονα για την πορεία που έχουν πάρει οι εξελίξεις στην Ουκρανία.
Οι νέοι κυβερνώντες στην Ουκρανία δείχνουν ανίκανοι να ελέγξουν την κατάσταση με αποτέλεσμα διάφορα ρατσιστικά, νεοναζιστικά στοιχεία και οργανώσεις, ανάλογες με την δική μας Χρυσή Αυγή, ουσιαστικά επιβάλλουν πολιτικές και να σπέρνουν τον τρόμο στις Ουκρανικές πόλεις και χωριά.
Το ελληνικό στοιχείο που ζει στην περιοχή, κυρίως στη Μαριούπολη και τα περίχωρα της εδώ και 2000 χρόνια, στις επικοινωνίες που έχουν δεν κρύβουν τον φόβο που νιώθουν για τις εξελίξεις, αφού έχουν στοχοποιηθεί οι ξένες γλώσσες και οι μειονοτικές εθνικότητες από τους νεοναζί της Ουκρανίας.
Την ίδια στιγμή το ελληνικό ΥΠΕΞ μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει καμία ουσιαστική αντίδραση για το θέμα και αναρωτιέμαι τι περιμένει; Να θρηνήσουμε πρώτα θύματα και μετά να ενεργοποιηθεί;
Θα περίμενε κανείς από μια στοιχειωδώς σοβαρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις τόσο προς την ουκρανική κυβέρνηση όσο και στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προφυλάξει τους εκεί ομογενείς μας.
Να θυμίσουμε πως η αναταραχή και τα επεισόδια στην Ουκρανία ξεκίνησαν όταν η προηγούμενη κυβέρνηση σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξή της σε αυτήν και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προεξάρχοντος της Γερμανίας στήριξαν τις κινητοποιήσεις και κατέκριναν την προηγούμενη κυβέρνηση του Κιέβου.
Με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε ήδη ο υπουργός κ. Βενιζέλος να διαμηνύσει πως πάσα κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους, πως δεν είναι δυνατόν μια χώρα που έχει ρατσιστικές αντιλήψεις και μεθόδους να θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσο αυτό αφορά την Ελλάδα η απόφασή της για το αν η Ουκρανία θα μπει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα εξαρτηθεί ΚΑΙ από την προστασία και τα δικαιώματα της Ελληνικής Ομογένειας.
Ο Ελληνισμός της Ουκρανίας έχει πλέον στραμμένο το βλέμμα του στην Αθήνα και ζητά από όλους αυτούς που εκατοντάδες φορές του τόνισαν ότι είναι υπερήφανοι για αυτόν, να τον στηρίξει η μητέρα πατρίδα και να αισθανθεί κι αυτός ασφαλής κι υπερήφανος για αυτήν...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: