Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Απόλυτη στήριξη Τσίπρα στον Γ. Σταθάκη

Απόλυτη στήριξη Τσίπρα στον Γ. Σταθάκη
Κατά την παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Τσίπρας, παρόντος του κ. Σταθάκη, έκανε λόγο για συστηματική παραποίηση των δηλώσεων στελεχών του κόμματος: «Απομονώνουν φράσεις, κάνουν κοπτοραπτική και βρίσκουν πρόθυμους στα ΜΜΕ να αναπαράγουν τα ψεύδη, δουλεύοντας τις μονταζιέρες», κατήγγειλε για να προσθέσει ότι «θύματα αυτής της τακτικής έχουμε πέσει όλοι μας, αλλά πιο πολύ ο Σταθάκης».
Είναι προκλητικό, σχολίασε, οι καταστροφείς να εμφανίζονται ως σωτήρες. «Έχουν δημιουργήσει ένα ναρκοπέδιο για φορολογούμενους και φυσικά πρόσωπα, για τους μικροιδιοκτήτες και τους αυτοαπασχολούμενους. Έχουμε μία κυβέρνηση που από τη μία φορολογεί με άδικο τρόπο, και από την άλλη προβάλλει συνεντεύξεις γκεμπελισμού του πρωθυπουργού».
Σταθάκης: «Ηθελα να γίνομαι διάσημος για αυτά που λέω και όχι αυτά που δεν λέω»
Με τη φράση αυτή σχολίασε τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του ο ίδιος ο κ. Σταθάκης και επαναλαμβάνοντας απομαγνητοφωνημένη τη συνέντευξή του, είπε : Εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Δε θα αλλάξουμε κανέναν φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα.
Καλλιεργώντας διαύλους επικοινωνίας με τον επιχειρηματικό κόσμο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι «το φάρμακο που επελέγη ήταν απόλυτα καταστροφικό για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και επέφερε μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που είχε κληθεί να θεραπεύσει» και με την επιχειρηματικότητα να αποτελεί πάγια πρόκληση για την Αριστερά, ξεκαθάρισε πως το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει χαρακτηρα ψηφοθηρικό».
Σφυροκοπώντας ευθύς εξαρχής την κυβέρνηση Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τη δημόσια διαβούλευση, ενώ η κυβέρνηση τις κατά παραγγελία προτάσεις του ΟΟΣΑ, «που είναι καρμπόν για όλες τις χώρες», εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις εντολές της Τρόικα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε αναποτελεσματική την πολιτική της κυβέρνησης για τα φορολογικά έσοδα, κατηγορώντας όσους την επιβάλλουν ότι στόχο τους έχου την ισοπέδωση «για να παραδώσουν τη χώρα στα ολιγοπώλια και στους ξένους καιροσκόπους».
Το έγκλημα σε βάρος της μεσαίας τάξης ήταν προμελετημένο, υποστήριξε, πέτυχαν και να διαλύσουν την κοιωνική συνοχή, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαντακώθηκαν για να σωθούν οι τράπεζες. Τα δάνεια είναι αδύνατα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη σε αντίθεση με κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς, ανέφερε ενδεικτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται σε τρεις άξονες:
ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ: μερική διαγραφή χρεών από τις τράπεζες
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: Όπως υπογραμμίστηκε είναι αναγκαία η διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους ανεξάρτητα. Πρόκειται, είπε, για ένα κρίσιμο θέμα που αφορά 3.000.000 συμπολίτες μας που βρίσκονται εκτός ασφαλιστικού συστήματος, που δεν έχουν δυνατότητα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: Στόχος είναι να σταματήσει η άδικη φορολόγηση των μικρομεσαίων, να καταργηθούν οι ρυθμίσεις που οδηγούν στις φυλακές,στην απόγνωση στις αυτοκτονίες.
«Όλα αυτά συμπυκνώνονται στον πολιτικό στόχο, που είναι η μεγάλη πολιτική ανατροπή» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κατακεραυνώνοντας τον πρωθυπουργό έκανε λόγο για «ανυπαρξία της κυβέρνησης στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικα.
Ήρθε η ώρα να δώσουμε διέξοδο. Έρχεται η ώρα να πούμε ως εδώ με την κυβέρνηση της υποκρισίας και της καταστροφής, κατέληξε ο κ. Τσίπρας στέλνοντας μήνυμα νίκης.
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Επεξεργασίας του οικονομικού προγράμματος, αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης έδωσε το στίγμα της πολιτικής του κόμματος, λέγοντας πως «η πορεία μας θα είναι συγκρουσιακή. Προτείνουμε μία πορεία ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σε σύγκρουση με τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια, σε σύγκρουση με τη διαφθορά και τις αιτίες που τη δημιουργούν».
http://egiakoumis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: