Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 5.000 αγρότες από όλη την Ελλάδα αλλά και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, κατέφθασαν από...
νωρίς το πρωί στην Αθήνα προκειμένου να λάβουν μέρος στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στη φορολόγησή τους.

Οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν την κινητοποίηση ως τη μεγαλύτερη σε όγκο που έχουν πραγματοποιήσει οι αγρότες στην Αθήνα, με τις εκτιμήσεις αστυνομικών πηγών να κάνουν λόγο για περισσότερα από 4.000 άτομα.

Στο συλλαλητήριο, το «παρών» έδωσαν αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ συμμετέχει το ΠΑΜΕ, σωματεία από τον χώρο των εμποροϋπαλλήλων, των σιδηροδρομικών, των αστικών συγκοινωνιών, των κλωστοϋφαντουργών, της βιομηχανίας τροφίμων, φοιτητές της γεωπονικής, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γεωτεχνικοί οι οποίοι πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι στάση εργασίας.

Στον χώρο της συγκέντρωσης, στην πλατεία Βάθη παραβρέθηκε και ο γγ του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας. «Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών. Θα πρέπει να υπάρξει από σήμερα μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, η οποία θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, που ζήτησε επίσης εγγυημένες κατώτερες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα «προκειμένου να σταματήσει ο μαρασμός του αγροτικού κόσμου».

Επίσης, στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Σε ομιλία του, ο συνδικαλιστής Β. Μπούτας τόνισε ότι «με τα νέα μέτρα και συνολικά της προσαρμογές της νέας Κοινής Υπυργικής Απόφασης επιτείνεται η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια. Πάνω από το 50% των αγροτών δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις εισφορές στον ΟΓΑ».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2321.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: