Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

«Σφήνα»...




Ένα βήμα πριν «κλειδώσει» η τελική συνεργασία του «Σχεδίου Β» του Αλέκου Αλαβάνου με την οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκονται οι δύο πλευρές.
Εδώ και τρεις μήνες, εκπρόσωποι του...
Αλέκου Αλαβάνου συναντώνται διαρκώς και συζητούν με ηγετικά στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και φαίνεται πως οι δύο φορείς βρίσκονται ένα βήμα πριν τις τελικές ανακοινώσεις, προκειμένου να συγκροτήσουν ένα κοινό ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές. Την πρόοδο που έχει καταγραφεί στις συνομιλίες των δύο πλευρών παραδέχθηκε, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Newsmail και ο ίδιος ο Αλέκος Αλαβάνος, υποστηρίζοντας σχετικώς: «Ναι, έχουμε μία σειρά συζητήσεων εδώ και τρεις μήνες, έχουν κάνει βήματα, έχουν και τις δυσκολίες τους, εμείς προσπαθούμε να οδηγηθούμε σε θετική έκβαση».
Βεβαίως, ίσως τρεις μήνες να είναι πολύς χρόνος για να συμφωνήσουν δύο εξωκοινοβουλευτικά αριστερά σχήματα πως θέλουν να μπουν από κοινού «σφήνα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι όσο… αριστερότερα πάει  κανείς, τόσο περισσότερες συζητήσεις και «διαδικασίες» χρειάζονται. Είναι αυτό που λένε «δείξε μου δύο αριστερούς να σου δείξω μία διάσπαση».

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: