Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΣΕΒ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο Δ.ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ...


Μυστικές συναντήσεις και δείπνα μεταξύ των κορυφαίων επιχειρηματιών του τόπου, πολύωρες συζητήσεις για τα καυτά θέματα της βιομηχανίας και, πάνω απ’ όλα, ...
η γνώμη της παλιάς φρουράς του ΣΕΒ φαίνεται ότι συνθέτουν το πολύπλοκο παζλ της εκλογής του προσώπου που θα αναλάβει για την επόμενη διετία την κορυφαία θέση του προέδρου του Συνδέσμου
Τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από πολύμηνες κουβέντες και αναζητήσεις, μια ειδική ομάδα που είχε συγκροτηθεί με απόφαση του προεδρείου του ΣΕΒ, με μοναδικό σκοπό να βρεθεί ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος (δεδομένου ότι ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος ήδη διανύει την τέταρτη θητεία στο πόστο), έλαβε μια καθοριστική απόφαση: να προτείνει να κρατήσει εκ νέου ο ιδρυτής της Vivartia τα ηνία του ΣΕΒ για ακόμα μία διετία.

Το θρίλερ για την εξεύρεση του νέου προέδρου του ΣΕΒ διήρκεσε σχεδόν έναν χρόνο. Οι συζητήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες κρατήθηκαν μυστικές, καθώς κανείς δεν ήθελε να δουν το φως της δημοσιότητας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με δεδομένο ότι ο πρώην ιδιοκτήτης της Vivartia βρίσκεται ήδη στο τιμόνι του Συνδέσμου για οκτώ χρόνια, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Επιπρόσθετα, μέτρησε και η επιθυμία γνωστών επιχειρηματιών του τόπου, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Σπύρος Θεοδωρόπουλος και ο Θεόδωρος Φέσσας, να διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο στον τομέα της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Δασκαλόπουλος είχε δεχτεί στο παρελθόν κριτική από την παλαιά φρουρά των βιομηχάνων, η οποία εξακολουθεί να πιστεύει στο δόγμα Μποδοσάκη, που όριζε ότι οι βιομήχανοι είναι πάντα κοντά στο γκουβέρνο. Εως πρόσφατα, οι πρώην πρόεδροι του Συνδέσμου δεν έβλεπαν με καλό μάτι τις εδώ και χρόνια πολιτικές παρεμβάσεις του κ. Δασκαλόπουλου, καθώς πιστεύουν ότι ο ΣΕΒ πρέπει να ασχολείται με τα του οίκου του και όχι με την πολιτική.

Η διαδικασία για την εξεύρεση νέου προέδρου ξεκίνησε τον Μάιο του 2013, με δεδομένη την άρνηση του κ. Δασκαλόπουλου να διατηρήσει τη θέση του προέδρου για 5η συνεχόμενη θητεία. Αμέσως σχηματίστηκε μια τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από την κυρία Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη και τους κυρίους Ευθύμιο Βιδάλη της S&B και Τίτο Κομνηνό των Ελληνικών Πετρελαίων.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_4004.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: