Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

TI ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ...


Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής,Ιωάννης Μάνος, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την υπόθεση με τα χρέη του Μεγάρου και την ρύθμιση που προωθείται...

«Οι οφειλές του Μεγάρου δεν οφείλονται στις οποιεσδήποτε λειτουργικές αβελτηρίες. Πάντοτε η λειτουργία του Μεγάρου ήταν ισοσκελισμένη. Η λειτουργική επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού έπεσε στα 4 εκατομμύρια. ευρώ. Αυτές οι οφειλές οφείλονται στα δάνεια του παρελθόντος που αφορούσαν την αποπεράτωση του μεγάλου κτιρίου του Μεγάρου. Πρόκειται για οφειλές από την οικοδόμηση του Μεγάρου», σχολίασε αρχικά ο κ. Μάνος και συνέχισε:
«Είναι μια νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη βουλή. Δεν πρόκειται για διαγραφή όπως έγραψαν. Ο πολιτισμός μπορεί να ενώσει. Χρειάζεται για αυτή τη λύση μια πολιτική και κοινωνική συναίνεση».
Όπως είπε ο κ. Μάνος, «τα δάνεια αυτά, είναι τις τάξης των 226 εκατομμυρίων, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Ακόμα και αν πάψει το Μέγαρο να λειτουργεί, αυτά θα πληρωθούν. Το ζήτημα είναι να υπάρξει μια ρύθμιση. Το κράτος με την εγγύηση που έχει δώσει αναδέχεται αυτά τα δάνεια και αντί αυτού, παίρνει την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου και 2ον παίρνει κατά κυριότητα το κτίριο του Μεγάρου, το 2ο. Η εμπορική αξία του κτιρίου του Μεγάρου, είναι περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα κτίριο 140.000 τετραγωνικών, υψηλής τεχνολογίας».
«Ο πολιτισμός δεν πωλείται. Στην Ελλάδα πρέπει να είναι ένα συμπληρωματικό στοιχείο κοινωνικής συναίνεσης. Όταν ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό. Όταν το κτίριο αυτό, έχει ψυχή, όταν είναι κάτι τέτοιο, τότε αυτό δεν πουλιέται», συμπλήρωσε.
Πηγή : enikos.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/ti_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: