Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές...


siriza
Με αρκετές επιθετικές προς την σημερινή Ευρώπη αναφορές, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα τη διακήρυξή του για τις Ευρωεκλογές, στην οποία περιλαμβάνεται με σαφήνεια η θέση «καμία θυσία για το ευρώ».
Στην...
διακήρυξη,  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «δεν συμβιβάζεται με την Ευρώπη των τραπεζών και των πολυεθνικών» και προσθέτει ότι «η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης και η δομή της Ε.Ε. έχουν μετατρέψει τη σημερινή Ευρώπη σε ένα υπερσυντηρητικό μόρφωμα που καταδυναστεύει τη ζωή των λαών της».

«Όχι σε εκβιασμούς»

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει ότι ενδεχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς «δε θα υποκύψει σε εκβιασμούς του ευρωπαϊκού κατεστημένου και της Τρόικας». «Θα παλέψει για λύση μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο (και γι' αυτό το λόγο θα επιδιώξουμε συμμαχίες με τις χώρες του Νότου και με τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης), πλην όμως δεν θα αποδεχθεί εκβιασμούς και μνημόνια. Εμείς θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ΕΥΡΩ και όχι, με πρόσχημα τη σωτηρία του ΕΥΡΩ, να οδηγήσουμε τη χώρα σε καταστροφή», τονίζεται στην ευρωδιακήρυξη του κόμματος, η οποία επαναλαμβάνει και το σύνθημα «καμία θυσία για το ευρώ» ως εξής: «Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα: "καμιά θυσία για το ευρώ", απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει».
Παράλληλα, στο κείμενο της πολιτικής διακήρυξης γίνεται εκτενής αναφορά στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά και στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν: «Η Ευρωπαϊκή Αριστερά επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, να αντιπροσωπεύσει την άλλη Ευρώπη. Να τεθεί επικεφαλής της πανευρωπαϊκής μας προσπάθειας. Να εκφράσει την αμφισβήτηση, τη ριζοσπαστική κριτική και την εναλλακτική πρόταση. Η επιλογή αυτή συσπειρώνει τις δυνάμεις μας και δίνει νέα πνοή στον αγώνα που δίνουμε από κοινού και ενωμένοι οι λαοί της Ευρώπης», τονίζεται, ενώ το κείμενο καταλήγει ως εξής: «Στις ευρωεκλογές του Μαΐου, είναι η στιγμή να αναδειχθούν ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη στην Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Αριστερά ισχυρή δύναμη στην Ευρώπη».
Διαβάστε εδώ ολόκληρη η πολιτική διακήρυξη της Κουμουνδούρου για τις Ευρωεκλογές, έτσι όπως εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις 13 Απριλίου.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: