Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Εκλογές 2014: Πως θα τις καλύψουν τα κανάλια...


kanalia
Exit poll και αποτελέσματα...
Με έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές και ...παρέλαση καλεσμένων από το πρωί θα καλύψουν τα κανάλια την εκλογική αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.
Το τηλεοπτικό μενού περιλαμβάνει...
ως είθισται εκτιμήσεις και αναλύσεις για το πως θα διαμορφωθούν τα αποτελέσματα όταν κλείσουν οι κάλπες, ενώ θα ακολουθήσουν exit polls και τα πρώτα αποτελέσματα.

MEGA

Το πρόγραμμα του MEGA θα ξεκινήσει στις 07.00 με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μανώλη Αναγνωστάκη, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», να δίνουν τις πρώτες πληροφορίες για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα των δήμων της χώρας.

Στις 10.00 τη σκυτάλη της ενημέρωσης παίρνουν ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης με την έκτακτη εκπομπή «Η ώρα της κάλπης-Δημοτικές-Περιφερειακές 2014». Με ζωντανές συνδέσεις, ρεπορτάζ από τα γραφεία των υποψηφίων των μεγάλων δήμων της χώρας και συζητήσεις με προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, μεταφέρουν το κλίμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στις 14.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων θα υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη ροή της ψηφοφορίας, αλλά και την υπόλοιπη ειδησεογραφία από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στις 18.30 αρχίζει η μεγάλη τηλεοπτική εκλογική βραδιά στο MEGA με την εκπομπή «MEGA Εκλογές 2014». Στο στούντιο, η Όλγα Τρέμη συντονίστρια της εκπομπής, μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, θα συζητούν με προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής αλλά και της δημόσιας ζωής, για τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος θα παρουσιάσει την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με την ασφαλή μέθοδο των exitpolls.

Στο στούντιο θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος. Μαζί θα σχολιάσουν την πρόβλεψη και θα δώσουν την πρώτη εικόνα εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων.

ΑΝΤ1



Ανάλογο σκηνικό θα υπάρχει και στον ΑΝΤ1 προσφέροντας από νωρίς ενημέρωση στους τηλεθεατές. Την πρώτη εικόνα των εκλογών θα δώσει το «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη από τις 7:00 μέχρι τις 13:00. Με καλεσμένους από όλους τους χώρους, ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα όπου θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Στις 18:00, η μεγάλη εκλογική βραδιά ξεκινάει στον ΑΝΤ1 με την Μαρία Χούκλη.

Στις 19:00 ακριβώς, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα των Exit Polls από τη Metron Analysis και τον Στράτο Φαναρά. Ο ΑΝΤ1 θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του exit poll σε τρισδιάστατη απεικόνιση.

Στο στούντιο, η Ρίτσα Μπιζόγλη και ο Γιώργος Κούρος σχολιάζουν τις εξελίξεις μαζί με τους καλεσμένους.

Με Στάη ο Alpha

Ο εκλογικός μαραθώνιος στον Alpha θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά στρατηγεία, τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα κομματικά επιτελεία και τους υποψηφίους. Στις 7 το απόγευμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το exit poll.

Συντονίζει ο Αντώνης Σρόιτερ, σχολιάζει και αναλύει η έμπειρη δημοσιογράφος, Έλλη Στάη. Στο στούντιο του Alpha, θα βρίσκονται επίσης κορυφαία στελέχη των κομμάτων, αναλυτές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

ΣΚΑΪ

Από τις 6 το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς και η Μάγδα Τσέγκου καταγράφουν την έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης και το άνοιγμα της κάλπης σε όλη τη χώρα. Ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου παίρνουν τη σκυτάλη της εκλογικής ενημέρωσης στις 9.00 το πρωί και μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι δίνουν τον παλμό των εκλογών.

Από τις 12.00 και μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι η Άννα Μπουσδούκου, ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντζούνος βρίσκονται στον εκλογικό ρυθμό της ημέρας.

Στις 16.00 συνεχίζεται ο ενημερωτικός εκλογικός μαραθώνιος με τον Σπύρο Μάλλη και την Εύα Αντωνοπούλου .

Στις έξι το απόγευμα ξεκινά η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη. Μαζί της ο Διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Αλέξης Παπαχελάς.

Στις 19.00 θα υπάρχει εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τον εκλογικό αναλυτή του ΣΚΑΪ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη. Παράλληλα το «παρών» θα δώσουν στο στούντιο καλεσμένοι από το χώρο της πολιτικής και δημοσιογράφοι σχολιάζουν τα αποτελέσματα και τα μηνύματα της κάλπης.

Star

Λόγω των εκλογών και το Star θα διαφοροποιήσει το πρόγραμμά του. Θα μεταδώσει ένα διευρυμένο δελτίο ειδήσεων που θα ξεκινήσει στις 19.45 και θα ολοκληρωθεί στις 22.00. Παρουσιάστρια θα είναι η Μάρα Ζαχαρέα, κεντρικός σχολιαστής ο Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ θα υπάρχει πλούσιο ρεπορτάζ, αναλύσεις και καλεσμένοι στο στούντιο.

ΝΕΡΙΤ

Σε εκλογικούς ρυθμούς θα κινηθεί και η ΝΕΡΙΤ. Από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι θα υπάρχει ειδική εκπομπή με όλο το ρεπορτάζ από την εκλογική διαδικασία που θα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στις πέντε το απόγευμα θα ξεκινήσει ένας μαραθώνιος για το κρατικό κανάλι (θα ολοκληρωθεί στις δύο μετά τα μεσάνυχτα) με καλεσμένους στο στούντιο, αναλύσεις και φυσικά τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: