Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Οι εκτιμήσεις των κομμάτων Περιφέρειες: Πολιτικά συμπεράσματα τη Δευτέρα, αποτελέσματα στο β' γύρο


Περιφέρειες: Πολιτικά συμπεράσματα τη Δευτέρα, αποτελέσματα στο β' γύρο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Όλες οι ενδείξεις συντείνουν ότι η μάχη των περιφερειακών εκλογών δεν θα κριθεί αυτήν την Κυριακή, αλλά στο β' γύρο, ωστόσο κάποια πολιτικά συμπεράσματα θα προκύψουν από τη Δευτέρα και αυτά θα καθορίσουν και την τακτική των κομμάτων στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.
Με βάση τις εκτιμήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει νικητής από τον α' γύρο τόσο στις περιφέρειες, όσο και στους μεγάλους δήμους. Έτσι, οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες και στα επιτελεία κυρίως της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επικρατεί αγωνία καθώς η πολυμορφία των συνδυασμών και η διασταύρωση των δυνάμεων που τους υποστηρίζουν δυσχεραίνουν τις όποιες προβλέψεις.
Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται αρκετά συγκρατημένοι και θεωρούν ότι, όπως και το 2010, θα επικρατήσουν τουλάχιστον σε πέντε περιφέρειες και στόχος είναι το «5+2» σε πρώτη φάση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου όπου οι γαλάζιοι υποψήφιοι έχουν αέρα νικητή στον δεύτερο γύρο.
Το μεγάλο στοίχημα της ΝΔ είναι να δώσουν τη μάχη στον δεύτερο γύρο οι υποψήφιοί της στις περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Δυτ. Ελλάδα, Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης και Ιονίων Νήσων, ενώ παραταξιακή θα είναι η αναμέτρηση στην Κεντρική Μακεδονία μεταξύ των Γιάννη Ιωαννίδη (επίσημου) και Απόστολου Τζιτζικώστα (αντάρτη).
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμά ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράψουν πολύ ικανοποιητικά ποσοστά και το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην Αττική, όπου εκτιμούν ότι η Ρένα Δούρου θα αναμετρηθεί με τον Γιάννη Σγουρό και ο υποψήφιος της ΝΔ θα είναι τουλάχιστον στην τρίτη θέση.
Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι σε 10 περιφέρειες οι υποψήφιοί τους θα βρίσκονται στον δεύτερο γύρο.
Στη Χαρ. Τρικούπη ο στόχος είναι οι υποψήφιοι που στηρίζονται από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τη μάχη σε τουλάχιστον 6 περιφέρειες στο δεύτερο γύρο και εκτιμούν ότι θα έχουν και περιπτώσεις όπου θα εκλέξουν και περιφερειάρχες αλλά και δημάρχους. Μάλιστα, σε 3 περιφέρειες -Ηπειρο, Θεσσαλία, Δυτ. Μακεδονία- το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με τη ΔΗΜΑΡ σε ψηφοδέλτια με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.
*Διαβάστε αναλυτικά ποιοι προηγούνται ανά περιφέρεια και ποια δίδυμα φαίνεται να πηγαίνουν στο β' γύρο στο Βήμα της Κυριακής
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: