Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από την Πάτρα Σαμαράς: «Επικίνδυνος τζογαδόρος» ο Τσίπρας, κρίνεται η αξιοπιστία της χώρας


Σαμαράς: «Επικίνδυνος τζογαδόρος» ο Τσίπρας, κρίνεται η αξιοπιστία της χώρας
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά στη συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Πάτρα
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπερασπίζεται το σπάταλο κράτος και τις ασύδοτες συντεχνίες, την αδιαφάνεια, τη φοροδιαφυγή και ό,τι μας οδήγησε στην κρίση.
Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, στο κλειστό γήπεδο του Έσπερου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εμποδίζει την ανάπτυξη τώρα που αφήνουμε τα μνημόνια πίσω», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τρέφεται από τον πόνο του κόσμου και δεν τους ενδιαφέρει η Ευρώπη.
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο τζογαδόρο».
Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο από όλους, για να πάει μπροστά η χώρα «και να τους ματαιώσουμε τα σχέδια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα όπως τόνισε, απευθυνόμενος και πάλι προς τους συγκεντρωμένους, «δεν εξαρτάται η κυβέρνηση από την ψήφο τους, αλλά η ίδια η χώρα και η αξιοπιστία της».
Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αναφορές στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει την χώρα από την κρίση και όπως σημείωσε «υποφέραμε, αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, διεμήνυσε ότι βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, κάτι που ποτέ και πουθενά δεν έγινε τόσο γρήγορα, ενώ πρόσθεσε ότι στο ζήτημα της ανάπτυξης δεν θα αφήσει κανέναν και καμία περιοχή να μείνει πίσω.
Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό. «Οι παράνομοι μετανάστες που φεύγουν πλέον από τη χώρα μας, είναι περισσότεροι από αυτούς που έρχονται» είπε και χαρακτήρισε «ύμνο της λαθρομετανάστευσης» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλο σημεία της ομιλίας του, έκανε λόγο για κάθαρση των πανεπιστημίων και άλλων χώρων από κουκουλοφόρους.
Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός «περνάμε μία περίοδο που κανείς πρέπει να ενώνει και όχι να διαιρεί. Και ο ρόλος ενός ηγέτη πρέπει να είναι ενοποιητικός, όχι διχαστικός, όχι διαιρετικός. Και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε μηνύματα διχασμού».

«Εγώ αυτό το οποίο θέλω να περάσω είναι ότι η ανάπτυξη είναι για όλους τους Έλληνες και πάνω από όλα είναι για τα νέα παιδιά. Γιατί όλη η αγωνία και όλος ο αγώνας μας είναι για αυτά τα νέα παιδιά. Και σε αυτούς, εγώ υπόσχομαι ότι εμείς θα συνεχίσουμε με σταθερά, σίγουρα βήματα μπροστά, για την ανάπτυξη της χώρας» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τα έργα που γίνονται στο λιμάνι της Πάτρας προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος του λιμανιού ως εμπορικής πύλης προς τη Δυτική Ευρώπη. Ανέφερε μάλιστα ότι ο ανισόπεδος κόμβος που θα συνδέσει τις αρτηρίες με το καινούργιο λιμάνι, θα παραδοθεί σε δύο εβδομάδες.

Επισκέφθηκε επίσης το επιστημονικό πάρκο Πατρών, όπου δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα «οικοσύστημα» πανεπιστημίων και εταιρειών, στο οποίο θα επενδυθούν 1,3 δισ. ευρώ έως το 2020.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε τη δημιουργία ενός Ταμείου Χρηματοδότησης, τόσο νεοφυών όσο και μεγάλων επιχειρήσεων που καινοτομούν καθώς και την ανάπτυξη ενός δικτύου τεχνολογικών πάρκων και «θερμοκοιτίδων» σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τη θέσπιση υποστηρικτικών δομών.

Είπε ακόμα ότι σχεδιάζεται η δημιουργία πέντε νέων τεχνολογικών πάρκων σε όλη τη χώρα.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: