Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Επέμβαση του στρατού σε Μαριούπολη και Κονσταντίνοβκα...


Σειρήνες πολέμου στην Ουκρανία: Επέμβαση του στρατού σε Μαριούπολη και ΚονσταντίνοβκαMια ακόμη νύχτα-κόλαση (ΦΩΤΟ)...
Μετά την απίστευτη τραγωδία στην Οδησσό όπου 36 Ρωσόφωνοι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο αφού εγκλωβίστηκαν στο μέγαρο των συνδικάτων κτίριο από ακροδεξιούς και κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας και κάηκαν ζωντανοί, μία ακόμη νύχτα - κόλαση, αυτή του Σαββάτου, πέρασε...
η ανατολική Ουκρανία.

Όπως μεταδίσει το Russia Today, μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιεί ο στρατός της Ουκρανίας στη Μαριούπολη και την Κονσταντίνοβκα που έχουν καταληφθεί από φιλορώσους αντάρτες.

Σύμφωνα με το Ιντερφάξ, ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην κεντρική πλατεία της Μαριούπολης και ρίχνουν προειδοποιητικές βολές, ενώ τα στρατεύματα έχουν περικυκλώσει ένα διοικητικό κτίριο που έχει καταληφθεί από φιλορώσους αντάρτες. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και καίνε λάστιχα.

«Ειδικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της πόλης. Από εκεί ρίχνουν προειδοποιητικές βολές», ανέφερε στο RT ο Mikhail Krutko μέλος των δυνάμεων αυτοάμυνας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως τουλάχιστον 300 πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Μαριούπολης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν και πάλι σε πεδίο μάχης, ενώ σε εξέλιξη και δεύτερη επέμβαση του ουκρανικού στρατού στην Κονσταντίνοβκα, επαρχία του Ντόνετσκ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ουκρανικά τεθωρακισμένα έφτασαν στα πρώτα οδοφράγματα που έχουν στήσει οι Ρώσοι στα περίχωρα της πόλης και υπάρχουν αναφορές για ανταλλαγές πυρών και δύο τραυματίες.
protothema.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: