Κυριακή 4 Μαΐου 2014

«Μπαίνουμε σε τεράστια διλήμματα» Βενιζέλος: Αν ισχύουν οι δημοσκοπήσεις «η χώρα οδηγείται στο αδιέξοδο»


Βενιζέλος: Αν ισχύουν οι δημοσκοπήσεις «η χώρα οδηγείται στο αδιέξοδο»
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Αυτό, αν είναι η πραγματική βούληση του κόσμου, δεν οδηγεί πουθενά. Οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο. Η χώρα αυτή τη στιγμή καταστρέφεται πολιτικά. Δεν έχει πλαίσιο αναφοράς. Οδηγούμαστε σε διλήμματα τεράστια» δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει την εικόνα της δύναμης των κομμάτων στην τελευταίαδημοσκόπηση για το Έθνος της Κυριακής.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει το 20,6% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,8%, το ΚΚΕ με 4,8% η ΧΑ με 4,3%, η Ελιά με 4,2%, οι ΑΝΕΛ με 3,7% η ΔΗΜΑΡ με 1,6%, το ΛΑΟΣ με 1,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Ερωτηθείς τι θα σημαίνουν ενδεχόμενα χαμηλά ποσοστά, κάτω από 10% για την Ελιά, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι «το εσωκομματικό είναι παντελώς αδιάφορο. Θα σημαίνει κάτι για τη χώρα. Η χώρα πρέπει να μείνει σταθερή [...] Αρα υπάρχει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας και στρατηγικού προσανατολισμού».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πάντως, επανέλαβε την εκτίμησή του ότι «το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα δημιουργήσει πρόβλημα πρωτίστως στην αντιπολίτευση και κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν θα έχει κερδίσει κανένα μεγάλο δήμο, κατά πάσα πιθανότητα καμία περιφέρεια, θα αποτύχει η στρατηγική της εφόδου, θα έχει βγει στην επιφάνεια όλο αυτό που είδαμε με το ψηφοδέλτιο και όλη αυτή η τεράστια εσωτερική πολυφωνία».

Αναφερόμενος στο «Ποτάμι», αναρωτήθηκε «τι είναι το Ποτάμι», για να προσθέσει ότι δεν γίνεται πολιτική με την επιφάνεια των πραγμάτων και χωρίς απαντήσεις στα κρίσιμα θέματα. Και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν επειδή εμφανίζεται για πρώτη φορά. Όταν διεκδικείς την ψήφο του λαού, υπογράμμισε, πρέπει να πεις στο λαό που τον πας.

Για την πρόταση του κ. Κουβέλη σχετικά με τον διάλογο για τη μεγάλη κεντροαριστερά, μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι αυτό που είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι αυτό που έχει πει ο ίδιος εδώ και καιρό. Και πρόσθεσε ότι η πρόταση που είχε γίνει από το Συνέδριο, ακόμα, του ΠΑΣΟΚ, ισχύει πάντα και ότι η πόρτα της «Ελιάς» είναι ανοιχτή. Παρατήρησε, όμως, ότι ο κόσμος, στις ευρωεκλογές, πρέπει να δώσει ένα μήνυμα για το ποιος ήταν σωστός μέχρι σήμερα και ποιος όχι.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε επίσης αιχμές για το Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι αν ήταν άλλο το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, το 2007, ίσως ήταν διαφορετική η πορεία της χώρας, όπως διαφορετική θα ήταν αν η ΝΔ δεν κέρδιζε τις εθνικές εκλογές το ίδιο έτος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε ότι κατά τις διαπραγματεύσεις για το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα και το PSI, ορισμένοι ευρωπαίοι πρότειναν να δοθούν στην Ελλάδα κάποια παραπάνω χρήματα για να βγει από την ευρωζώνη και θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τους πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν από τα ΑΤΜ των Τραπεζών 50 ευρώ την εβδομάδα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι το μεσοπρόθεσμο είναι ένα νέο μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα και ότι, αντίθετα, έχει αρχίσει η ανταπόδοση.
Με αυτά που λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης -πρόσθεσε- ο κόσμος δεν μπορεί να ηρεμήσει, ενώ θέλει σταθερότητα, επενδύσεις και δουλειές. Και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει, την επόμενη Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη, τις εξειδικευμένες προτάσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που θα αφορούν στο πρόβλημα της ανεργίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: