Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Αποδοκίμασαν άσχημα τον Βενιζέλο στη Λαμία


Δεν μπορεί να χαρακτηρίσει επιτυχή την επίσκεψή του, για τις εκλογές, στην Λαμία ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τα δικά του στελέχη αφού στο ξενοδοχείο "Σαμαράς", όπου πήγε, προσήλθαν με το ζόρι γύρω στα 20 άτομα από το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η απουσία ακόμη και της Τόνιας Αντωνίου που αν και "βενιζελική" διαφωνεί με τη στήριξη του Κ. Μπακογιάννη για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι μόνοι "επώνυμοι" που έδωσαν παρουσία ήταν ο υφυπουργός επί Σημίτη Λ. Παπαδήμας και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θ. Στάικος. 

Μολονότι επίσης στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Βενιζέλος είπε παραπλανητικά ότι το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει "κατά συνείδηση" για την Περιφέρεια, όλοι στην περιοχή γνωρίζουν την υπόγεια προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη να στηριχτεί ο κ. Μπακογιάννης. 

Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος είναι και το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες από πολίτες καθώς πήγαινε από την πλατεία Ελευθερίας στην πλατεία Διάκου.
Αρκετοί έλεγαν ότι ενδεχομένως ο κ. Βενιζέλος πήγε στη Λαμία ως "προπομπός" για να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση πριν πάρει και ο κ. Σαμαράς την τελική απόφαση για το αν θα επισκεφθεί και αυτός την Στερεά. 

Η σημασία που έχει για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους η Περιφέρεια αυτή, όπως και η αγωνία τους για την τύχη του γιου της κ. Μπακογιάννη, καταγράφηκε άλλωστε και στο ρεπορτάζ που μετέδωσε αυτές τις μέρες μέσω του real η -έχουσα καλές σχέσεις με το Μαξίμου- Χριστίνα Κοραή και σύμφωνα με την οποία έχουν προκαλέσει σοβαρό πονοκέφαλο στον κ. Σαμαρά τα υψηλά ποσοστά που συγκεντρώνει ο "αντάρτης" Θανάσης Γιαννόπουλος. Και γι αυτό σχεδιάζει να πάει στη Λαμία για να στηρίξει τον κ. Μπακογιάννη...
ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
e-fimerida.com/2014/05/blog-post_2898.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: