Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψάχνουν στηρίγματα και αποστάτες...


"Ψάχνουν στηρίγματα και αποστάτες σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία" σημειώνει στο ρεπορτάζ ιστοσελίδα της Αχαΐας με υπότιτλο "Στελέχη από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τάζουν υπουργεία σε...
βουλευτές από ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. και ανεξάρτητους".

Διαβάστε αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ όπως δημοσιεύεται στο site Patras Times:

Σε άγρα βουλευτών που είτε ανήκουν σε άλλες παρατάξεις, είτε έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και έχουν έδρα στη Δυτική Ελλάδα βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι υπεύθυνοι των Κ.Ο. ομάδων των δυο κομμάτων ου συγκυβερνούν στην περιοχή.

Η κίνηση για ανεύρεση στηριγμάτων εντάσσεται στη γενικότερη κατεύθυνση ένταξης προσώπων που κατέχουν κοινοβουλευτική έδρα προκειμένου να ενισχυθεί η κυβέρνησης και να γίνει λίφτινγκ στο προφίλ της μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της περασμένης Κυριακής.

Το αντάλλαγμα για τους εν δυνάμει πρόθυμους να στηρίξουν την κυβέρνηση και από την περιοχή είναι ακόμα και υπουργικοί και υφυπουργικοί θώκοι, ενόψει του ανασχηματισμού , αλλά και θέσεις σε καίρια πόστα της κρατικής μηχανής.

Πιο «διαχειρίσιμοι» και «προσεγγίσιμοι» θεωρούνται βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αλλά και βουλευτές από τη Δυτική Ελλάδα που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.

Οι πρώτες προσεγγίσεις έστω και ανεπίσημα φέρεται να έχουν γίνει, προς τον Ν. Τσούκαλη, το Ν. Νικολόπουλο, το Γ. Νταβρή από Αχαϊα αλλά και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ σε Αιτωλοακαρνανία και των ΑΝΕΛ καθώς και ανεξαρτήτων βουλευτών σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Η διεύρυνση της κυβέρνησης με βουλευτές άλλων κομμάτων και από την περιοχή, εντάσσεται στην προσπάθεια να εξασφαλιστεί πλειοψηφία ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων που θα εφαρμοστούν – παρέμεναν στο συρτάρι λόγω εκλογών – και με το φόβο πιθανών αναταράξεων.

Ωστόσο οι εμπνευστές του κωδικού «αποστασία» θεωρείται πως βλέπουν ακόμα πιο πέρα καθώς βλέπουν και με ορίζοντα την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας...
patras times apostates 1
patras times apostates 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: