Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ο Σαμαράς θέλει τον Χατζηδάκη για επίτροπο..


Ο Σαμαράς θέλει τον Χατζηδάκη για επίτροπο -Ανασχηματισμός προς των πυλών
Δεν είναι μόνο η θέση του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που έχει προκαλέσει ακατάσχετη ονοματολογία. Είναι και η θέση του επιτρόπου της Ελλάδος στην Κομισιόν, μια θέση που ήδη έχει μπει στις...
συζητήσεις – παζάρια του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά για τις Βρυξέλλες, ως διάδοχος της Μαρίας Δαμανάκη, σύμφωνα με TA ΝΕΑ.
Επικαλείται τη βαθιά γνώση που έχει για τον μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη λειτουργία της, τις εσωτερικές διαδικασίες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται όμως προβληματισμένος για το αν είναι η σωστή επιλογή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αφενός η Χαριλάου Τρικούπη χρεώνει στον Κωστή Χατζηδάκη το θέμα της προώθησης της λεγόμενης «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, ενώ ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως να μπει δικός του εκλεκτός επικεφαλής στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Πάντως η κινούμενη ονοματολογία από το πρωί της Δευτέρας, έχει συμπεριλάβει και τον Ανδρέα Λοβέρδο ως πιθανό υποψήφιο υπουργό Ανάπτυξης.

Και ενώ το όνομα του Κωστή Χατζηδάκη για τη θέση του επιτρόπου παραμένει στο τραπέζι και υπό συζήτηση, αυτό που είναι προφανές είναι ότι το Μαξίμου δεν συζητά καν το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, και ούτε το έκανε ποτέ, σύμφωνα πάντα με TA ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: