Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Για κωλοτούμπα κατηγορεί τον Μαργαρίτη ο Ψαριανός...


«Δεν πήγα στη συνεδρίαση και πήρα τον Φώτη Κουβέλη τηλέφωνο χθες για να του πω το λόγο που δεν θα πάω, αλλά δεν το κατάφερα, διότι δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματα. Δεν πήγα,για να μην ακούσω ακριβώς αυτά που είπε ο συντροφάκος μου ο...
Θόδωρος. Και το λέω γλυκά «ο συντροφάκος μου». Έτσι απευθύνομαι και στον ίδιο. Του λέω «βρε συντροφάκο, γιατί πάλι κωλοτούμπα;», ανέφερε Γρηγόρης Ψαριανός στον ραδιοσταθμό «ΒήμαFM».
Ο κ. Ψαριανός κατηγορεί τον Θόδωρο Μαργαρίτη ότι άλλα υποστήριζε προεκλογικά και άλλα λέει τώρα. «Είχαμε πει για την αποχώρηση από την κυβέρνηση ότι έγινε σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο και για λάθος λόγο. Δεν το αντέκρουσε. Δεύτερον, για το ακαριαίο «όχι» στο διάλογο για την Κεντροαριστερά, όπου του είπαμε ότι κάνει λάθος, δεν το αντέκρουσε πάλι. Και τώρα κάνει αυτοκριτική ότι έπρεπε να συμμετέχει στο διάλογο. Μας έλεγαν ότι οι αποφάσεις αυτές είναι ειλημμένες και καλούμασταν μετά στην κοινοβουλευτική ομάδα, στην Κεντρική Επιτροπή και στην Εκτελεστική Επιτροπή να τις εγκρίνουμε. Δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση πριν, να το κάνουμε αυτό ή όχι; Η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε από μία πολύ στενή ομάδα ανθρώπων.
Όσοι μιλάνε τώρα για την Κεντροαριστερά από την πλευρά Μαργαρίτη, λένε «να δούμε τι θα γίνει με την Κεντροαριστερά» από τη μία και από την άλλη «να δούμε και τι θα κάνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Θ. Μαργαρίτη.
«Καμία ιδεολογική συγγένεια με τον κ. Σαμαρά και τους Μπαλτάκους, αλλά καμία σχέση και με τους γουναράδες της Κουμουνδούρου. Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιό του. Διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας; Μάλιστα, θα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαπραγμάτευση του χρέους, διακανονισμό και συμφωνία με τους εταίρους; Μάλιστα, να το δούμε, αλλά όχι σκισίματα, διαγραφές και ένα άρθρο ή επιστροφή στη δραχμή. Γιατί τα έχουν πει όλα», κατέληξε ο κ. Ψαριανός.
Ο κ. Μαργαρίτης «έδειξε» ότι η κατεύθυνση είναι προς τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η Κεντροαριστερά πρέπει να συζητήσει την προγραμματική και πολιτική και οργανωτική της αυτονομία, αλλά να συζητήσει και μια κυβερνητική λύση, η οποία δεν μπορεί να είναι η μόνιμη συνοδοιπορία της με τη ΝΔ. Είναι παρά φύση επιλογή, όταν η λέξη Κεντροαριστερά και η φράση Δημοκρατικός Σοσιαλισμός υποδηλώνουν την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί».
«Η Κεντροαριστερά συνολικά βγήκε αποδυναμωμένη από αυτή την εκλογή αναμέτρηση: η ΔΗΜΑΡ με βαριά ήττα, το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά σε νέα εκλογική συρρίκνωση και το Ποτάμι, εφόσον αυτοπροσδιορίστηκε με τη συμμετοχή του στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, κάτω από τις προσδοκίες του», υπογράμμισε στο «Βήμα» ο Θόδωρος Μαργαρίτης.
Υποστήριξε ότι ήταν λάθος η μη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στον διάλογο για την Κεντροαριστερά, σημειώνοντας ότι «έγιναν λάθη και στους χειρισμούς από όσους είμαστε στο τιμόνι της ΔΗΜΑΡ και είμαστε η πλειοψηφία, αλλά και από τη μειοψηφία. Δεν θα μπω τώρα στη συζήτηση αν σωστά μπήκαμε ή φύγαμε από την κυβέρνηση… Αν μπορούσαμε να ελέγξουμε περισσότερο κάποια λάθη, αυτά θα ήταν ότι δεν μπήκαμε στον διάλογο για την Κεντροαριστερά και μαζί με αυτές τις δυσκολίες και ανεπάρκειες που είχαμε, υπήρχε και μια υπερβολική δημόσια και εξαντλητική αντιπαράθεση στελεχών που υπονόμευε οποιαδήποτε συζήτηση».
Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος ο Φώτης Κουβέλης λέγοντας: «Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι παραιτήσεις δεν θα οδηγήσουν σε μια διέξοδο. Όλοι πρέπει να κάνουμε μια αυτοκριτική και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το κόμμα όρθιο»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: