Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Κουβέλης: Δεν παραιτούμαι ...



Δεν παραιτείται ο Φώτης Κουβέλης από την ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς, παρά το γεγονός ότι πολλά κορυφαία και ιστορικά στελέχη του κόμματος ζήτησαν την αποχώρησή του, μετά την κατάρρευση του κόμματος στις ευρωεκλογές. Τα σχέδια του κ. Κουβέλη είναι...
διαφορετικά.



«Δεν παραιτούμαι, θα οδηγήσω το κόμμα σε συνέδριο και εκεί θα κριθούν όλα» εκμυστηρεύεται ο Φώτης Κουβέλης στους συνομιλητές του, εκφράζοντας παράλληλα και τον προβληματισμό του για τον καταποντισμό της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές.

Ωστόσο, στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Οικονόμου, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος θέτουν ήδη θέμα ηγεσίας στο κόμμα. Αλλος με κομψό, άλλος με ωμό τρόπο ζητούν από τον κ. Κουβέλη να διευκολύνει τις διαδικασίες και να παραιτηθεί.



Στόχος του Φώτη Κουβέλη είναι να κερδίσει χρόνο και να ορισθεί η ημερομηνία του Συνεδρίου σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας. Στο εν λόγω Συνέδριο θα προβλέπεται η εκλογή νέου προέδρου αλλά όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ως τότε.

Στο ερώτημα που του τίθεται αν θα είναι και πάλι υποψήφιος για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση, αφού προφανώς σχεδιάζει ως τότε να κάνει τους υπολογισμούς του για τις εσωκομματικές ισορροπίες. «Θα το σκεφτώ...» απαντά με διπλωματικό τρόπο ο ίδιος.

Ας σημειωθεί ότι γύρω από τον Φώτη Κουβέλη βρίσκεται μια «σκληρή» ομάδα, αποτελούμενη από τους Μαρία Ρεπούση, Παναγιώτη Παναγιώτου και Χρήστο Μαχαίρα, η οποία επιθυμεί την παραμονή του στην ηγεσία και έχει κηρύξει ανένδοτο εναντίον της αντίπαλης ομάδας η οποία στοχεύει σε «ανοίγματα» στην κεντροαριστερά και πιθανή συμμετοχή στην κυβέρνηση.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: