Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Πόλεμος ανακοινώσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το έλλειμα του 2009 με αλληλοκατηγορίες

Πόλεμος ανακοινώσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το έλλειμα του 2009 με αλληλοκατηγορίες
Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ με αφορμή την ανακοίνωση μέσω συνεργάτη του του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Η ανακοίνωση μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά πως αποτελεί «απαράδεκτη πρακτική πολιτικά πρόσωπα, με πρώτον τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, να εξαπολύουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά προηγούμενων κυβερνήσεων».
Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η «τότε κυβέρνηση της ΝΔ, πλήρωσε υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δημοσίου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε, επίσης, ότι το 2009 οι εκλογές προκλήθηκαν από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος διαχειρίστηκε από εκεί και πέρα την οικονομία της χώρας με το γνωστό δόγμα «Λεφτά Υπάρχουν». Ας είναι, λοιπόν, οι πάντες και πιο προσεκτικοί και πιο υπεύθυνοι», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Η απαντηση του ΠΑΣΟΚ 
Η ΝΔ κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 και του 2013 αναγνώρισε με την ψήφο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας ότι το έλλειμμα της χώρας το 2009 ήταν στο 15,8% του ΑΕΠ, πράγμα που επικύρωσε τόσο η Εurostat όσο και η Έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για τους λόγους που μπήκαμε στα μνημόνια.
Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση. 
egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: