Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Με άγριες διαθέσεις εναντίον Κάντα η απολογία Μεταξά...


Με επιθετικές διαθέσεις απέναντι στον προφυλακισμένο πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, ο οποίος τον ενέπλεξε σε εκκρεμείς υποθέσεις για...
προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, εμφανίστηκε ο Ελληνοελβετός δικηγόρος Σπύρος Μεταξάς, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Σπ. Μεταξάς απολογήθηκε ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή για νομιμοποίηση 1,4 εκατ. ευρώ από τις μίζες των υποβρυχίων καθώς και στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα για την αγορά 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων και στην ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη για ξέπλυμα 1,7 εκατ. ευρώ, που σχετίζονται με τις αγορές 16 αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων και 4 αερομεταφερόμενων συστημάτων Ericsson Microwave System. Μόνο η Βασιλική Μπράτη του επέβαλε εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

Ο ελληνοελβετός δικηγόρος στοχοποιήθηκε από τον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή εξοπλισμών και ήδη προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα, ο οποίος απολογούμενος υποστήριξε ότι μέσω του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου στη Γενεύη συνέστησε ένα πλέγμα εταιριών προκειμένου να αποκρύψει τα χρήματα από τις μίζες.

«Ο κ. Κάντας, συμπεριφερόμενος οψίμως ως μετανοούσα Μαγδαληνή, έχει την ψευδαίσθηση ότι, εφευρίσκοντας εξιλαστήρια θύματα για να μετακυλήσει τις ευθύνες του, και δηλώνοντας ότι τάχα ήμουν κοινωνός των παράνομων ενεργειών του και αρωγός στον εγκληματικό σχεδιασμό του, θα τύχει μεγαλύτερης “συμπάθειας” από τις δικαστικές αρχές, θα αποχρωματίσει τη δική του τεράστια ποινική ευθύνη και θα μπορεί να ελπίζει σε μια καλύτερη μελλοντική ποινική αντιμετώπιση. Το τέχνασμά του γνωστό και φθηνό…» , υποστηρίζει μεταξύ άλλων στο πολυσέλιδο υπόμνημά του.

Ο κ. Μεταξάς κατέθεσε στις ελληνικές δικαστικές αρχές μια σειρά από έγγραφα που περιγράφουν τη συνεργασία του με τον Αντώνη Κάντα ως προς τη σύσταση συγκεκριμένων εταιριών μέσα από τις οποίες, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Κάντας, πέρασαν μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο Ελληνοελβετός δικηγόρος διαψεύδει ότι γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων υποστηρίζοντας ότι ο Κάντας του είχε κρύψει ακόμα και την ιδιότητα του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Χαρακτηρίζει τους σχετικούς ισχυρισμούς του συγκατηγορουμένου του ως «αισχρά και αναιδή ψεύδη, που, ως τέτοια, θα εξελιχθούν για τον ίδιο σε όπλο αυτεπίστροφο.»

Οι δικηγόροι του Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Νίκος Πατεράκης δήλωσαν ότι «Ο εντολέας μας, κ. Σπύρος Μεταξάς, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, αφέθηκε ελεύθερος μετά τις απολογίες του ενώπιον των ανακριτών κκ. Γεωργουλέα και Μαλλή χωρίς την επιβολή οιουδήποτε περιοριστικού όρου. Η ανακρίτρια κ. Μπράτη, από πλευράς της, έκρινε ότι έπρεπε να επιβληθεί μόνον ο περιοριστικός όρος της εγγυοδοσίας ποσού 100.000 €. Κατά της διατάξεώς της θα ασκήσουμε άμεσα προσφυγή. Οι δικαστικές αυτές κρίσεις στο παρόν δικονομικό στάδιο αποτελούν, πιστεύουμε, ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον εντολέα μας, ο οποίος με τα υπομνήματά του και το πλήθος των στοιχείων που προσκόμισε, αντέκρουσε την κατηγορία και κατέδειξε τα ψεύδη του κ. Κάντα, εναντίον του οποίου θα υποβάλει έγκληση εντός των προσεχών ημερών»...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: