Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Απεργία στο ΙΑΣΩ για τις περικοπές μισθών Μειώσεις της τάξης του 50%

Μειώσεις της τάξης του 50%
Σε απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό μαιευτήριο ΙΑΣΩ, με αιχμή της κινητοποίησης τις επιχειρούμενες μειώσεις μισθών, αλλά και την πλήρη περικοπή των επιδομάτων που λαμβάνουν.
Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, υπάρχει ευρύτερο σχέδιο μειώσεων από την ένωση κλινικαρχών, με ποσοστά μείωσης ακόμα και 50%, ενώ η μείωση για τον βασικό μισθό επιχειρείται να ξεκινήσει από ένα ποσοστό 15%, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των επιδομάτων.
Στις επόμενες κινήσεις των εργαζομένων είναι η εξασφάλιση συνάντησης με τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και με τον υπουργό Εργασίας, προκειμένου να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που να διασφαλίζει τον μισθό των εργαζομένων και να μην τους καταδικάζει στην απόλυτη φτώχεια.
http://mobile.enet.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Μ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΣΝΙΕ

Με επιτυχία συνεχίζεται η Πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΟΣΝΙΕ για την υπογραφή της κλαδικής μας σύμβασης.
Με ποσοστό 85% συμμετοχής το ΙΑΣΩ GENERAL έδωσε τη δική του απάντηση στην εργοδοσία. Αψηφώντας τη τρομοκρατία οι εργαζόμενοι απείχαν από τα καθήκοντα τους με μικρές «εξαιρέσεις«
Αποφασισμένοι και ενωμένοι θα συνεχίσουμε μέχρι την υπογραφή της κλαδικής μας σύμβασης. Εμφανή η έλλειψη του λιγοστού ήδη προσωπικού στο νοσοκομείο σήμερα και ο αγώνας μας τώρα ξεκίνησε. Δεν θα σταματήσουμε εδώ.
Αύριο θα ανακοινώσουμε τη θέση μας ως εργαζόμενοι για το πώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Στους περισσότερους χώρους της ιδιωτικής υγείας η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν καθολική δεδομένης της τρομοκρατίας που ασκούν μέσω των εκπροσώπων τους οι εργοδότες αλλά και οι εργοδοτικοί «συνδικαλιστές» με εξαιρέσεις εκείνους τους χώρους που «δηλώνουν ευχαριστημένοι με τους εργοδότες τους»
Μέχρι σήμερα φυσικά γιατί οι εργοδότες απέδειξαν πως είναι «αναξιόπιστοι» κι από τα έργα στις πράξεις δεν έχουν ούτε ΛΟΓΟ ούτε όσιο.
Για το λόγο αυτό η ΟΣΝΙΕ συνεχίζει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στον ΟΜΕΔ και αύριο 12-6-2014 θα οριστεί διαμεσολαβητής να συντονίσει τις διαδικασίες της συνέχειας.
Εμφανή κι η έλλειψη των «ταξικών δυνάμεων» απέδειξαν πως όχι μόνο δεν έχουν προτάσεις αλλα δεν έχουν και καμία διάθεση να βοηθήσουν κανέναν πέρα από τους «κομματικούς τους εκπροσώπους. Και ποιός τους χρειάζεται άλλωστε. Δεν έχουν να μας πουν και κάτι καινούργιο .Προβλέψιμοι και αδιάφοροι.
Η Διοίκηση του σωματείου χαιρετά όλους εκείνους που στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μας με την υπόσχεση πως δεν θα τους απογοητεύσουμε.
Τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στους συναδέλφους του ΙΑΣΩ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ που σήμερα μας έκαναν περήφανους.
Απέδειξαν πως ξέρουν να αγωνίζονται πως είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τις ζωές και τα συμφέροντα τους .
Εμείς είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και αποφασισμένοι για ενότητα και συσπείρωση για ένα κοινό αγώνα με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων. Γιατί κοινός είναι ο εργοδότης μας ας μη το ξεχνάμε.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: