Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Καταστήματα ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου...


...σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο...
Η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο είναι, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο, οι τρεις περιοχές στις οποίες απελευθερώνεται πιλοτικά από...
το τέλος Ιουνίου του 2014 η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ανεξαρτήτως μεγέθους, όλες τις Κυριακές του χρόνου. Όλα δείχνουν πως από τον Μάρτιο του 2015, όταν θα αξιολογηθεί το μέτρο, η κυριακάτικη λειτουργία θα επιτραπεί σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική, τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια, στην Ερμού, αλλά και στη Ραφήνα, όπου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του νομού.

Στην Κεντρική Μακεδονία, τα καταστήματα θα επιτραπεί να ανοίγουν στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένης της Τσιμισκή, καθώς και στη Χαλκιδική.
Στο Νότιο Αιγαίο, τα καταστήματα θα ανοίγουν στη Ρόδο, στην Κω και στην Ερμούπολη της Σύρου.

Με το αναθεωρημένο Μνημόνιο, η κυβέρνηση συμφώνησε και έχει ήδη αναθέσει στον ΟΟΣΑ νέα μελέτη, ώστε να εντοπιστούν αντικίνητρα και να υπάρξει περαιτέρω απελευθέρωση σε κλάδους, όπως το χονδρικό εμπόριο, η βιομηχανική παραγωγή, το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι τηλεπικοινωνίες.

Η μελέτη θα παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2014 και η κυβέρνηση δεσμεύεται να υιοθετήσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2014 συγκεκριμένα μέτρα, για να προωθήσει τον ανταγωνισμό και την «ευελιξία» των τιμών στους συγκεκριμένους κλάδους με βάση τις συστάσεις του ΟΟΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: