Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Guardian: Τραγούδια των SS και αντισημιτισμός, η Χρύση Αυγή είναι Ναζιστικό κόμμα

Στον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρύσης Αυγής, αναφέρεται η εφημερίδα Guardian, κάνοντας λόγο για μια "κακή εβδομάδα" για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Π. Τατσόπουλου
Η Χρυσή Αυγή δήλωσε ανοιχτά τη ναζιστική της ιδεολογία την περασμένη εβδομάδα αναφέρει η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Guardian στην Αθήνα, στο άρθρο με τίτλο "Τραγούδια των Ες Ες και αντισημιτισμός: Η εβδομάδα που η ΧΑ δήλωσε ανοιχτά ότι είναι Ναζιστικό κόμμα".
"Μαυροντυμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, παρατάσσονται σε στρατιωτικό σχηματισμό, στην πλατεία Συντάγματος, και τραγουδούν με θέρμη μια εκδοχή του τραγουδιού των Ναζί, Horst Wessel", αναφέρει το δημοσίευμα.
Την περασμένη Τετάρτη, η Ελλάδα ένοιωσε ένα τράνταγμα- μεταδίδει η Helena Smith- όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από πέντε μήνες.
"Ήταν μια κακή εβδομάδα για τη δημοκρατία στην Αθήνα. Γύρω από αυτή τη σπουδαία ελληνική πόλη, παραμονεύουν οι πολιτικές του μίσους. Την Παρασκευή πήρα μια γεύση στο μικρό ιταλικό στιλ καφέ που συχνάζω στην πλατεία Συντάγματος" σημειώνει η Smith, επικαλούμενοι δυο μεσήλικες που πίνοντας τον Espresso τους χαρακτήριζαν τους Χρυσαυγίτες "πατριώτες, υπερήφανους Έλληνες εθνικιστές, που ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τα αποβράσματα, τους ξένους που ποτέ δεν πληρώνουν φόρους και κλέβουν τις δουλειές μας, που έχουν καταλάβει τους δρόμους μας".
"Έξω, μαυροντυμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, παρατάσσονται σε στρατιωτικό σχηματισμό, στην πλατεία Συντάγματος, και τραγουδούν με θέρμη μια εκδοχή του τραγουδιού των Ναζί Horst Wessel - αν και με ελληνικούς στίχους. Όλα αυτά ήταν πολύ μακριά από τις πρόσφατες προσπάθειες του κόμματος να αποστασιοποιηθούν από την τραμπουκική και ρατσιστική ρητορική από την οποία γεννήθηκε" προσθέτει.
"Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κάτι περαστικό, δεν θα εξαφανιστεί μετά το τέλος της κρίσης, νοιώθει άτρωτη, δεν φοβάται τίποτα και αυτό που είδαμε αυτή την εβδομάδα είναι το πραγματικό της πρόσωπο. Δεν είναι σαν τα άλλα ακραία κόμματα της Ευρώπης. Είναι μια πραγματικά νεοναζιστική δύναμη που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την δημοκρατία για να καταστρέψει την δημοκρατία".
H ανταποκρίτρια αναφέρει ότι η καταστολή της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε μετά το φόνο ενός αντιφασίστα ράπερ από ένα μέλος του κόμματος τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο στόχος δεν ήταν μόνο να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, αλλά να αντιστραφεί η διαφαινόμενα ασταμάτητη ανοδική πορεία του κόμματος.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής και γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, που την περασμένη εβδομάδα έγινε στόχος της οργής των φασιστών στο κοινοβούλιο, πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος, παρά η απαγόρευση της Χρυσής Αυγής.
"Ήταν ένα τεράστιο, ιστορικό λάθος εκ μέρους του κοινοβουλίου μας να μην απονομιμοποιήσει την Χρυσή Αυγή", είπε ο Τατσόπουλος, στον Guardian.
"Είναι η δημοκρατία στη γενέτειρά της υπό απειλή; Η Χρυσή Αυγή είναι σε ετοιμότητα... Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει, αλλά αν αυτή η εθελοντική τύφλωση συνεχιστεί, αν η κρίση συνεχιστεί, θα είναι μια πραγματική απειλή για τη δημοκρατία στο εγγύς μέλλον" προειδοποιεί ο ανεξάρτητος βουλευτής.
Πηγή: theguardian
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: