Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Απ' τον Φώτη, στον Σταύρο...


 
Προς πλήρη ρήξη Ψαριανού - ΔΗΜΑΡ...
Ο Γρηγόρης Ψαριανός φέρεται έτοιμος να εγκαταλείψει και τυπικά τη ΔΗΜΑΡ, οδεύοντας προς το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ήδη, μετέχει ενεργά στο συνέδριο του νεοσύστατου κόμματος, αλλά... και αποφάσισε να ενταχθεί στην «κοινωνική επιτροπή» μη μελών του «Ποταμιού».

Ο βουλευτής άσκησε κριτική στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ πως από τη διακηρυγμένη θέση της να μη συζητά για την κεντροαριστερά παρά μόνο να καλεί κάποιους στο «σαλόνι» της, τώρα μιλά με όλους «αλλά με την προϋπόθεση ότι μετά θα πάμε όλοι μαζί στο ΣΥΡΙΖΑ».

Είπε μάλιστα πως «λυπάται» για τους φίλους του που ανήκουν στην ανανεωτική αριστερά και εγκλωβίζονται σε μια στρατηγική επιστροφής «σε ένα πράγμα που είναι χειρότερο από αυτό από το οποίο φύγαμε».

Ο κ. Ψαριανός, είπε πως στόχος της συγκρότησης της κεντροαριστεράς είναι να γίνει βασικός παίκτης και όχι να πάει να προσχωρήσει μετά ως «τσόντα» σε κάποιους άλλους.

«Πρέπει να συγκροτηθεί για να πρωταγωνιστήσει. Αυτό το σχέδιο με περιλαμβάνει» είπε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του, αλλά πως η ΔΗΜΑΡ είναι εκείνη που αποχωρεί. «Τσίτσο το λιμάνι φεύγει», είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε μάλιστα πως δεν θα προσέλθει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ λέγοντας μάλιστα πως και άλλες 30 που πήγε «με γράφανε και εμένα και άλλους».

Ουσιαστικά η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο του τριχασμού καθώς υπάρχουν μόνον φυγόκεντρες τάσεις για το μεγαλύτερο ποσοστό των στελεχών της που δεν πιστεύουν πλέον ότι υπάρχει δυνατότητα αυτόνομης παρουσίας στο πολιτικό σκηνικό.
Ένα κομμάτι των βουλευτών ήδη αισθάνονται συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι σκέφτονται πως θα δικαιολογήσουν την ψήφο τους για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ενώ τουλάχιστον ένας, ο Γρηγόρης Ψαριανός οδεύει σταθερά προς το Ποτάμι.

(με πληροφορίες από naftemporiki.gr, koolnews)
 
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: