Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Νέες εσωκομματικές εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ επιστολή πασοκογεννών στελεχών

Νέες εσωκομματικές εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ επιστολή πασοκογεννών στελεχών
Σε νέο γύρο εσωκομματικών αντιπαραθέσεων μπαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την επιστολή που υπογράφουν ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας, αναφορικά με τις ενδεχόμενες μελλοντικές συνεργασίες προς τις κοινωνικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που αντιτάσσονται στο μνημόνιο.
Το κείμενο κατατέθηκε ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που να αναμένεται να πραγματοποιηθεί 21-22 Ιουνίου, ενώ ζητείται η απόσυρση από το προσκήνιο των στελεχών του «του 4%» εκτιμώντας ότι δεν έχουν απήχηση στην κοινωνία και πως αντιπροσωπεύουν μηχανισμούς που «φρενάρουν» την πορεία του κόμματος, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Τάσης Αλέξης Μητρόπουλος ζητά επίσης να υπάρξει «προσκλητήριο» σε κοινωνικά στελέχη άλλων χώρων που απεξαρτήθηκαν και πολεμούν με συνέπεια το Μνημόνιο, καθώς και σε πολιτικά στελέχη που έχουν αποδεσμευτεί από τα μνημονιακά κόμματα και συμπορεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απορρίπτει ωστόσο σε κάθε περίπτωση την όποια συνεννόηση κορυφής με τα δύο κυβερνητικά κόμματα, με τα οποία, όπως επισημαίνει, δεν μπορεί να γίνει καμιά συζήτηση, καμιά αλληλο-ενημέρωση, καμιά συμπόρευση.
Η Σοσιαλιστική Τάση επισημαίνει ότι «αυτή τη στιγμή που η κυβέρνηση συγκροτήθηκε κυρίως από τα λεγόμενα «πρόσωπα καταστροφής του δημοσίου διαλόγου», η συμμετοχή μας σε τηλεοπτικές εκπομπές πρέπει να μειωθεί για να γίνεται με συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια αποτελεσματικότητας. Στη φωνή, στη σύγχυση και στις φιλονικίες, εμείς πρέπει να αντιτάξουμε ψυχραιμία, σοβαρότητα, αποχή από τους στημένους καυγάδες».
Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi
egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: