Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Όσο λιγότεροι, τόσο το καλύτερο...


Το νέο σύνθημα της κυβέρνησης...

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ως υπουργός Υγείας είχε επισημάνει στα πρώτα μνημονιακά χρόνια το... πρόβλημα του Ασφαλιστικού: Οι συνταξιούχοι δεν πεθαίνουν κιόλας, ζούνε πολλά χρόνια.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αργότερα, από τον...
ίδιο υπουργικό θώκο έλεγε σε συνέντευξή του στην «Washington Post» ότι στην Ελλάδα ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν ο ασθενής βρίσκεται στα τελικά στάδια (και μετά του έφταιγε η μετάφραση).

Και η κυβέρνηση τώρα βρήκε τον τρόπο να απαλλάξει τον προϋπολογισμό από το κόστος των συνταξιούχων και όσον αφορά τις νεότερες ηλικίες να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, αφού όσο λιγότεροι εργαζόμενοι απομείνουν τόσο μικρότερος ο ανταγωνισμός για τις όλο και μειούμενες θέσεις εργασίας.

Μόνο με αυτό τον (σαρκαστικό) τρόπο μπορεί κανείς να ερμηνεύσει την πρωτοφανή απόφαση «κουρέματος» των συνταγογραφήσεων από τον ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις πρόληψης του καρκίνου. Το τεστ ΠΑΠ, που ανακάλυψε ο σπουδαίος Ελληνας Γιώργος Παπανικολάου, «καταργείται» από Ελληνες πολιτικούς καθώς δεν δικαιολογείται σε γυναίκες κάτω των 21 ετών ή άνω των 65 και η εξέταση μπορεί να επαναλαμβάνεται ανά τριετία, και όχι κάθε χρόνο. Για λόγους ισότητας μάλλον, ούτε οι εξετάσεις προστάτη δικαιολογούνται σε άνδρες κάτω των 40 ετών και άνω των 75 ετών, καθώς και σε όσους πάσχουν από βαριές συνυπάρχουσες νόσους. Μαστογραφία μόνο για γυναίκες άνω των 40 ετών και εφόσον δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα - αυτές τις καταδικάζουμε ήδη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Βίκυς Σαμαρά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: