Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Προθεσμία οκτώ ημερών Τι πρέπει να κάνουν οι φοιτητές που θα πάρουν μετεγγραφή


Τι πρέπει να κάνουν οι φοιτητές που θα πάρουν μετεγγραφή
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μέσα σε οκτώ ημέρες από την ημέρα που οι γραμματείες των πανεπιστημίων θα ενημερώσουν τους φοιτητές ότι έγινε αποδεκτή η αίτησή τους, θα πρέπει να καταθέσουν τα πιστοποιητικά για τη μετεγγραφή τους, δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99.5 ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Η αποστολή των στοιχείων για τις μετεγγραφές αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή, καθώς χθες υπογράφηκε σχετική η υπουργική απόφαση.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://solon.it.minedu.gov.gr/ όσοι είχαν ζητήσει μετεγγραφή μπορούν να ενημερωθούν για το πανεπιστήμιο και το τμήμα που θα τους υποδεχτεί και στο οποίο πρέπει να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Αντίστοιχα, τα πανεπιστήμια θα πρέπει να ανακοινώσουν τα δικαιολογητικά μέσα σε 5 μέρες από την παραλαβή των καταλόγων  με τους μετακινούμενους φοιτητές.
Ο κ. Λοβέρδος είπε, επίσης, ότι δεν θα γίνουν δεκτές αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών μετά τις 31 Αυγούστου. «Σ' αυτήν την τακτική, δεν μπορώ να συμφωνήσω, διότι δεν μπορώ να καλύψω έτσι τα κενά στα σχολεία», τόνισε. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα γίνουν δεκτές μόνο οι αιτήσεις που αφορούν σοβαρές ασθένειες.
Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των πανεπιστημίων, τάχθηκε υπέρ των αποφάσεων του Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας. «Αυτονόητο είναι ότι σε χώρους που έχουν δημόσιο χαρακτήρα, όπως το πανεπιστήμιο, πρέπει να υπάρχει φύλαξη», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, αποδίδοντας τις αντιδράσεις σε πολιτικές σκοπιμότητες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: