Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Παπανδρέου: Ο δρόμος των αξιών μας, ο δρόμος των αρχών μας μας καλεί και πάλι! Στο κάλεσμα αυτό, ξανά μαζί, πάμε!


gap-iraklio
Καταχειροκροτούμενος ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του στο Ηράκλειο  ο Γιώργος Παπανδρέου απ όπου και διακήρυξε« Διψάμε για αναγέννηση του κινήματός μας, που θα συμβάλλει καταλυτικά στην αναγέννηση της χώρας. Θα υπηρετήσω αυτή την προσδοκία, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί».
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τη φράση «ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες», έκανε αναδρομή στην υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο.
Υπερασπίστηκε τις επιλογές του  2010 διερωτώμενος «τί θα έκαναν το 2010 αυτοί που σήμερα πνίγονται σε μια κουταλιά νερό;»
«Δε μας δάνειζαν ούτε κάλπικη λίρα χωρίς ληστρικά επιτόκια»  είπε ο κ.Παπανδρέου και ανέφερε σκωπτικά: «τώρα αντιλαμβάνονται τί σήμαινε να παλεύουμε για τα αυτονόητα απέναντι σε μια συντηρητική Ευρώπη που ήθελε να μας τιμωρήσει. Ίσως αντιλαμβάνονταν που θα ήταν η Ελλάδα μετά από μια χρεωκοπία. Αυτοί που έσκιζαν το μνημόνιο στα λόγια έμεινα στα λόγια.»

Βολές σε Καραμανλή για το 2009

Ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι η εποχή προ του 2009 ήταν «φούσκα» και δήλωσε αποφασιστικά « Καμία επιστροφή στα τερατώδη ελλείμματα, στα ρουσφετολογικά προνόμια για «ημέτερους» που είχαν γονατίσει το Δημόσιο και γι’αυτό γονατίζουν το φορολογούμενο σήμερα. Καμία επιστροφή στο έγκλημα κατά της Ελλάδας και των παδιών μας».
Ο ίδιος, αναφερόμενος, στις σκληρές επιλογές του ως πρωθυπουργός, έκανε λόγο για μια «πολύ σοβαρή αρχή το 2009″, η οποία «αν είχε ξεκινήσει μερικά χρόνια πριν, η Ελλάδα δε θα χρειαζόταν μνημόνιο»
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι επιλογές έγιναν μέσα στις χειρότερες δυνατές συνθήκες και τόνισε ότι «μέσα σε δύο χρόνια ξεκινήσαμε πραγματική επανάσταση στο δημόσιο και την αυτοδιοίκηση».
Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «πέραν της διαχείρισης του χρέους, στόχος μας ήταν να παράξουμε υγιώς νέο πλούτο, γιατί αν αξιοποιήσουμε τον πλούτο μας ορθά, χρηστά και παραγωγικά, δεν έχουμε ανάγκη κανένα».
Παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη, αλλά όχι «το μεγαλύτερο: να μείνουμε αδρανείς».
Κανείς δε με κρατάει! Δε με ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία, αλλά δε θα ησυχάσω αν δε δικαιωθούν οι αγώνες μας

Απαιτείται εθνική στρατηγική για να γεφυρώσει τις διαφορές

«Πράγματι ανησυχώ. Ελάχιστοι αποφασίζουν, ουδείς ενημερώνει. Το ζητούμενο είναι η στοιχειώδης εθνική συνεννόηση για να πάμε μπροστά» - είπε ο κ.Παπανδρέου και προέταξε την ανάγκη για συναίνεση όχι για «να μην αλλάξει τίποτα ή να μοιραστούν, πελατειακά, τα κρατικά ιμάτια θέσεων με αναλογία 4-3-1».

Να μην τιναχθούν όλα στον αέρα για τα αντιμνημονιακά καλιστεία

Ο κ.Παπανδρέου κατέστησε σαφές ότι στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία,«απαιτείται εθνική στρατηγική που θα γεφύρωνε τις διαφορές των κομμάτων».
Δεν μπορεί η συγκλονιστική προσπάθεια του λαού για πέντε χρόνια, να τιναχθεί στον αέρα, γιατί τα κόμματα ξεκίνησαν δήθεν αντιμνημονιακά καλλιστεία.
«Δεν μπορεί η συγκλονιστική προσπάθεια του λαού για πέντε χρόνια, να τιναχθεί στον αέρα, γιατί τα κόμματα ξεκίνησαν δήθεν αντιμνημονιακά καλλιστεία.Το ζητούμενο είναι η καλύτερη δυνατή προοπτική για τη χώρα και το λαό με την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής διαπραγματευτικής τακτικής» είπε.

Ο δρόμος των αξιών μας καλεί και πάλι. Πάμε μαζί

«Το έργο και οι πολιτικές μας δικαιώνονται μέρα με τη μέρα, ας τις υπερασπιστούμε, έχουμε στελεχιακό δυναμικό, ας ξαναβρεθούμε. Είμαστε πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, αξίες που θα ενώσουν δυνάμεις, αντί να πολώνουν την κοινωνία» – είπε ο πρώην πρωθυπουργός.
«Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση. Ας τα συζητήσουμε όλα, ας κριθούν όλα, δομές, πρόσωπα, ας γίνουμε εμείς πρώτοι η αλλαγή που οραματιζόμαστε. Τότε και μόνο τότε θα είμαστε πραγματικά χρήσιμοι στον τόπο και στους Έλληνες. Κανείς δε με κρατάει! Δε με ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία, αλλά δε θα ησυχάσω αν δε δικαιωθούν οι αγώνες μας».
Ο πρώην πρωθυπουργός, κλείνοντας την ομιλία, του δήλωσε το comeback στα πολιτικά πράγματα, λέγοντας: «Ο δρόμος των αξιών μας, ο δρόμος των αρχών μας μας καλεί και πάλι! Στο κάλεσμα αυτό, ξανά μαζί, πάμε!».
πηγή: TheTOC
smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: