Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Νέο ξεκίνημα βασισμένο σε αρχές...


Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Κρήτη...

Για ένα νέο ξεκίνημα, στηριγμένο στις αρχές και τις αξίες του χώρου που πάντα υπηρέτησε μίλησε από την Κρήτη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στα...
εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». Ο ίδιος, υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησής του, έστειλε σαφή μηνύματα προς την κατεύθυνση τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, αλλά και της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ενώ ζήτησε συναίνεση από τα κόμματα στο θέμα του χρέους και πρότεινε τη διεξαγωγή ενός διεθνούς συνεδρίου στην χώρα μας, με αντικείμενο ακριβώς την κατάθεση και επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων διαχείρισης του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας σε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση για τα σημερινά δεδομένα, ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται. «Όλοι αναζητάμε μία νέα αρχή. Όλοι διψάμε και ελπίζουμε σε ένα καινούριο ξεκίνημα. Μία αναγέννηση του Κινήματός μας, που με τη σειρά του θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναγέννηση της χώρας», είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

«Το ίδιο αισθάνομαι και εγώ. Και θα υπηρετήσω αυτή την προσδοκία όσο πιο σωστά και ενωτικά μπορώ, έχοντας συνείδηση της ιστορίας, της πορείας, της ευθύνης που μου αναλογεί», είπε, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεών του. Εξηγώντας όμως το «νέο ξεκίνημα», έδωσε έμφαση στις στέρεες βάσεις, στις οποίες πρέπει να εδράζεται. Και «δεν υπάρχει στέρεη βάση χωρίς αλήθειες, χωρίς αξίες και χωρίς αυτούς που θα τις υπηρετούν», είπε. Θυμίζοντας τι έλεγαν οι αντίπαλοί του το 2010, υποστήριξε ότι «δεν τους βόλευε η αλήθεια, δεν τους βόλευε η πραγματικότητα, τα συγκεκριμένα στοιχεία». Και για αυτόν τον λόγο «δηλητηρίασαν την κοινή γνώμη» με συνομωσίες. 

Ο πρώην πρωθυπουργός, όμως, ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν είναι η προσωπική του δικαίωση. «Το θέμα είναι να σταθεί η χώρα περήφανα στα πόδια της, και ας μην έρθει η δικαίωση αυτή ποτέ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα, όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ», είπε, σημειώνοντας ότι η πατρίδα θα σταθεί στα πόδια της όχι όταν θα βγει από το μνημόνιο, αλλά όταν θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά μνημόνιο.«Ξεκινάμε με βάση τις προοδευτικές αξίες και αρχές μας», έδωσε το σύνθημα, επαναφέροντας στον δημόσιο λόγο αξίες όπως η Αλληλεγγύη, η Διαφάνεια, η Ευνομία, η Ισότητα, η Βιώσιμη Ευημερία και εμμένοντας βεβαίως στη Δημοκρατία.

Βάζοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο, ο Γιώργος Παπανδρέου, έθεσε ως προτεραιότητες : το Δημόσιο για τον πολίτη, την Φορολογική Δικαιοσύνη, την Υγιή παραγωγή νέου πλούτου και τη δίκαιη αναδιανομή του, το βιώσιμο σύστημα συντάξεων και πρόνοιας,την Παιδεία της προκοπής που θα είναι ανοιχτή στην ελεύθερη σκέψη, την έρευνα και την Καινοτομία και πάνω από όλα την σύγχρονη, λειτουργική, διάφανη και συμμετοχική Δημοκρατία.

Θύμισε άλλωστε όσα έκανε η κυβέρνησή του σε αυτή την κατεύθυνση και τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε σε σύντομο χρονικό διάστημα...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: