Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Mε 9,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ...


...σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis...


Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την διαφορά του με την ΝΔ στις 9,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την...
μηνιαία δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας ένα μήνα πριν, η διαφορά ήταν 8 μονάδες.


Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ αυξάνουν έστω και οριακά τις δυνάμεις τους ενώ αισθητή πτώση σημειώνει η Χρυσή Αυγή. Σε μια άλλη ερώτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο το 26% θεωρεί ότι ήταν αναγκαία για να υπάρξει κλίμα σταθερότητας, με την συντριπτική πλειοψηφία 65% να θεωρεί ότι «ήταν περιττή και εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς της κυβέρνησης».


Mε ποσοστό 29,8% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Δεύτερη ακολουθεί η ΝΔ ακολουθεί δεύτερη με 20,4%. Οι αναποφάσιστοι έρχονται... τρίτη δύναμη με ποσοστό 8,8% ενώ το 6,9% των πολιτών επιλέγουν άλλο κόμμα. Στο 5% βρίσκεται πλέον η Χρυσή Αυγή με το Ποτάμι να την ξεπερνά με ποσοστό 5,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7% το ΚΚΕ με 3,8% ενώ οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής με ποσοστό 2,3%.

Στο 1,7% βρίσκεται το ΛΑΟΣ ενώ η ΔΗΜΑΡ παίρνει μόλις 0,4%. Λευκό ή άκυρο ρίχνει το 3,1% των ερωτηθέντων, το 4,2% δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν θα ψηφίσουν ενώ το 3% λένε «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ψήφος εμπιστοσύνης

Σχετικά με την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την οποία ζήτησε η Κυβέρνηση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλαδή το 65% θεωρεί ότι ήταν περιττή και εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς της Κυβέρνησης.

Το 26% θεωρεί ότι ήταν αναγκαία για να υπάρξει κλίμα σταθερότητας για την κυβέρνηση και τη χώρα. Μόλις το 7% των ερωτηθέντων απάντησε αυθόρμητα ότι δεν έχει γνώμη για το ζήτημα ενώ το 2% απάντησε «Δεν ξέρω/δεν απαντώ»...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: