Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Στυγνούς πολιτικούς εκβιασμούς βλέπουν στην Κουμουνδούρου...


Στυγνούς πολιτικούς εκβιασμούς βλέπουν στην ΚουμουνδούρουΣυντονισμένη επιχείρηση τρομοκράτησης καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ...


Για συντονισμένη και άκρως επικίνδυνη στρατηγική πόλωσης και τρομοκράτησης του κόσμου ως μέσο πίεσης στους βουλευτές για την...
κάμψη των αντιστάσεών τους και την υπερψήφιση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας κάνουν λόγο στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η χθεσινή ημέρα, όπως εξελίχθηκε, αποτέλεσε το χάρτη αυτής της «επιχείρησης» σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, υπογραμμίζοντας όλα τα χθεσινά «τρομολαγνικά χτυπήματα». 

Στο στρατόπεδο πνέουν μένεα κατά της κυβέρνησης καθώς με το βομβαρδισμό λέξεις όπως bank run, Grexit και πιστωτικό γεγονός που κατέκλυσαν τη χθεσινή ημέρα από τα καθ’ ύλην αρμόδια στόματα της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί και τέλος του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα αποτελούν θρυαλλίδα αρνητικών εξελίξεων και δημιουργούν κλίμα πανικού στην ελληνική οικονομία με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τις δηλώσεις του Μοσκοβισί που φέρνουν στην Κουμουνδούρου για να υπογραμμίσουν την ανακολουθία επιχειρημάτων από την κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους που δεν επιθυμούν επ' ουδενί αλλαγή του status quo. «Ακούσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σημερινή δήλωση Μοσκοβισί περί grexit. Στις 8.12.2014 στη Süddeutsche Zeitung ο ίδιος δήλωνε «Η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, αν μη τι άλλο και για να προστατευτεί η Ευρώπη», ομολογώντας ότι η Ελλάδα συνιστά συστημικό κίνδυνο. Τελικά τι από τα δύο ισχύει;»

Το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχο για το που μπορεί να οδηγήσει αυτή η επιχείρηση τρομοκράτησης, όπως την χαρακτηρίζουν, καθώς εκτιμούν ότι όσο πλησιάζουμε στην τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου για την εκλογή Προέδρου οι πιέσεις και οι απειλές όπως οι χθεσινές «αυτοεκπληρούμενες προφητείες» θα κλιμακωθούν.

Κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου παραπέμπει στο ρεπορτάζ του Guardian για την προεδρική εκλογή, στο οποίο σε δηλώσεις του άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού χαρακτηρίζει την επικοινωνιακή διαχείριση του Μαξίμου ως «win-win» λέγοντας ότι «ακόμα και αν χάσουμε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πάλι θα βγούμε κερδισμένοι επειδή οι ψηφοφόροι θα κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το χάος που προκλήθηκε και αυτό θα μας εξασφαλίσει τη νίκη στις εθνικές εκλογές».

Εν μέσω αυτού του ορυμαγδού δηλώσεων και διακινούμενων σεναρίων σημειώθηκε και η χθεσινή διαρροή για τα όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην έκτακτη συνεδρίαση μελών της Πολιτικής Γραμματείας που έσκασε σαν βόμβα και στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι «είναι ικανός να σκηνοθετήσει bank run». 

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάντως σημειώνουν ότι «οι απειλές όπως οι χθεσινές δεν πρόκειται να μένουν αναπάντητες», ενώ απορρίπτουν τα διακινούμενα σενάρια περί συναίνεσης υπό προϋποθέσεις μέσα από πολιτικούς τακτικισμούς όπως η κυβέρνηση ειδικού σκοπού. 

«Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν ξεγελιέται με δήθεν “λύσεις” τύπου Παπαδήμου που προσπαθούν να παρακάμψουν τη λαϊκή βούληση για να μείνει όρθιο το ίδιο σύστημα που έχει γκρεμιστεί συθέμελα στη συνείδηση της κοινωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο ΣΥΡΙΖΑ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: