Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Γ. Παπανδρέου: Θα χρεοκοπούσαμε αν δεν πηγαίναμε σε μνημόνιο...


papandreouskai«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ευθύνη να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα στοιχεία. Έγινε στατιστική απάτη».
BINTEO...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 


Το μνημόνιο ήταν το φάρμακο για τα αίτια της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, το 2009, και χωρίς αυτό (το μνημόνιο), η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει, υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πρωινό του ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος του "Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών" έδωσε απαντήσεις σε όσους τον κατηγορούν για...
την πολιτική του, αλλά και για τη δημιουργία νέου κόμματος.
«Εγώ και το 2009 που ανέλαβα Πρόεδρος έβαλα το κεφάλι μου στον ντορβά για τη χώρα και σήμερα με βάσανο βέβαια πήρα μια απόφαση να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, κάτι από την αρχή, βασισμένο πάνω σε αξίες και γερά θεμέλια αρχών, διότι –δυστυχώς- είχαμε πια ένα πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ. Είχαμε ταυτιστεί με την πιο σκληρή έκφανση της συντηρητικής και δεξιάς παράταξης».

«Κάνουμε μια δημιουργική ρήξη. Κάνουμε Κίνημα δημοκρατικό, σοσιαλιστικό, συμμετοχικό», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

«Από την 2009 έλεγα στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται πολιτική τόνωσης. Η λιτότητα θα μας πάει σε ύφεση. Δεν με άκουσαν. Σκληρή διαπραγμάτευση το καλοκαίρι του 2011. Ξένος πρωθυπουργός έλεγε αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Γυρίζω τελικά στην Ελλάδα με ένα νέο σκληρό μεν πακέτο Βάλαμε την πλάτη μας και είπαμε θα συνεχίσουμε. Μόλις γυρίσαμε άλλοι λέγανε προδότες, είχαμε τα έκτροπα στις παρελάσεις και δεν μπορούσε να συνεχίσει αυτή η κατάσταση» πρόσθεσε ο κ.Παπανδρέου.

«Προτείνω να πάμε τώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να πούμε όχι άλλη λιτότητα».

Oσον αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε πως «ο κ. Σαμαράς μας πετροβολούσε όταν εμείς βάζαμε το κεφάλι μας στον ντορβά». Και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ευθύνη να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα στοιχεία. Έγινε στατιστική απάτη»...




Δεν υπάρχουν σχόλια: