Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ομιλία στη Θεσσαλονίκη Τίποτα δεν σταματά το Κίνημα


«Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού. Ερχόμαστε, γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού». Με αυτές τις φράσεις έδωσε τον τόνο του πολιτικού του στοιχήματος από τη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Παπανδρέου.
παπανδρεου
Μιλώντας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών,  έδωσε το στίγμα του νέου φορέα. «Στο Κίνημά μας ξέρουμε ποιοι είμαστε. Είμαστε Δημοκράτες και Σοσιαλιστές. Και αυτό είναι εγγύηση για όποια κυβερνητική ή άλλη συνεργασία σε ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο. Εμείς δεν θα γίνουμε ‘πατερίτσα’ και παρακολούθημα κανενός, για μερικές καρέκλες και οφίτσια! Και σίγουρα όχι ουραγός μίας δεξιάς πολιτικής και κυβέρνησης. Εμείς δεν πρόκειται να ταυτιστούμε με καμία συντήρηση», είπε, τονίζοντας αντίθετα ότι «θα επιβάλουμε προγραμματικό πλαίσιο προοδευτικών αλλαγών στη βάση των αρχών και αξιών μας».
«Το ΚΙΝΗΜΑ γεννιέται πάνω σε αξίες και τίποτα δεν το σταματά! Θέλουν να μας απογοητεύσουν; Αδύνατο! Παθιαζόμαστε ακόμα περισσότερο! Θέλουν να μας φιμώσουν, όπως με τον τηλεοπτικό χρόνο; Ματαιοπονούν! Τώρα ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή! Θέλουν να μας λυγίσουν; Να το ξεχάσουν! Εμείς πεισμώνουμε ακόμη περισσότερο!», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας πως κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος για την αυτονομία της πολιτικής και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Μιλώντας για την πελατειακή εξάρτηση στην Ελλάδα, ως τη ‘ρίζα του κακού’, υποστήριξε πως αυτή «θα την ξεριζώσουμε». Έθεσε δε, τα διλήμματα ως εξής : «Θέλουμε πολιτικούς που πιέζουν για προοδευτικές αλλαγές ή πολιτικούς που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα;», για να τονίσει ότι η παρουσία του Κινήματος στη Βουλή θα επιβάλλει την πολιτική της πραγματικής αλλαγής και την επανάσταση του αυτονόητου στο Κοινοβούλιο. «Θέλουμε αυτοδυναμίες ή συνεργασία;», συνέχισε, δηλώνοντας πως μόνο η παρουσία του Κινήματος στη Βουλή θα επιβάλλει τη συνεργασία και την πρόοδο με σταθερή και ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην ΕΕ.
εξηγώντας γιατί το Κίνημα αξίζει την ψήφο των πολιτών, είπε πως :
-          Η χώρα χρειάζεται πολιτικούς και πολιτικές δυνάμεις που βάζουν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της.
-          Η χώρα χρειάζεται κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων της προόδου.
-          Η χώρα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις με καθαρή πολιτική ταυτότητα.
-          Η χώρα θα πάει μπροστά χτίζοντας επάνω σε γερά θεμέλια.
-          Με το Κίνημά μας δίνουμε φωνή και δύναμη στους χιλιάδες πολίτες, μέσα από την δικιά μας ξεχωριστή φιλοσοφία της συμμετοχικής δημοκρατίας, της άμεσης Δημοκρατίας, της αυτοοργάνωσης, της προσφοράς και διαβούλευσης.
«Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού. Ερχόμαστε γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού!», είπε από το βήμα του Βελλιδείου ο κ.Παπανδρέου, επιτιθέμενος τόσο στη συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσους ταυτίστηκαν μαζί της, αντί να συνεργαστούν επί ίσοις όροις, όπως είπε αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όσο και στην αριστερή συντήρηση…
Υποστήριξε πως σχέδιο του Κινήματος είναι οι ποιοτικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων η διαχείριση του δημοσιονομικού αλλά και η ανατροπή όσων πρακτικών και λειτουργιών δημιούργησαν το κοστοβόρο και άδικο πελατειακό σύστημα. «Όχι άλλη λιτότητα», είπε, προαναγγέλλοντας αίτημα στήριξης της ΕΕ για τις αλλαγές που ευαγγελίζεται, με στόχο την αποτίναξη της ανασφάλειας και την οριστική διευθέτηση του χρέους.
Ο ίδιος μίλησε για επαφές του πολίτη με το δημόσιο ηλεκτρονικά και με διαφάνεια, για δημόσιο έλεγχο των πόθεν έσχες, για συνταγματική κατοχύρωση της Δια@γειας, για αξιοκρατία στο δημόσιο και αναζωογόνηση της Δημοκρατίας μέσα από τη συμμετοχή του πολίτη, για ηλεκτρονική διαβούλευση πριν τη λήψη αποφάσεων και χρήση δημοψηφισμάτων, για νέο, σύγχρονο φορολογικό μηχανισμό κ.ο.κ., αλλά και για αλλαγή συθέμελα του πολιτικού συστήματος με κατάργηση του εκλογικού συστήματος που ευνοεί τη διαπλοκή και με σπάσιμο των αχανών εκλογικών περιφερειών και με καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.
Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Βελλίδειο  :
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: