Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη στο Σκάι Γ. Παπανδρέου: Θα χρεοκοπούσαμε αν δεν πηγαίναμε σε μνημόνιο


Το Μνημόνιο ήταν το φάρμακο για τα αίτια της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, το 2009, και πως χωρίς το Μνημόνιο η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου.
papandreouskai
Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών έδωσε απαντήσεις σε όσους τον κατηγορούν για την πολιτική του, αλλά και για τη δημιουργία νέου κόμματος.
Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι πλέον έχει ταυτιστεί με την πιο σκληρή έκφανση της συντηρητικής πολιτικής, ενώ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι για δύο χρόνια «πετροβολούσε την προσπάθειά μας, αλλά μετά την υπηρέτησε».
«Από την 2009 έλεγα στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται πολιτική τόνωσης. Η λιτότητα θα μας πάει σε ύφεση. Δεν με άκουσαν. Σκληρή διαπραγμάτευση το καλοκαίρι του 2011. Ξένος πρωθυπουργός έλεγε αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Γυρίζω τελικά στην Ελλάδα με ένα νέο σκληρό μεν πακέτο Βάλαμε την πλάτη μας και είπαμε θα συνεχίσουμε. Μόλις γυρίσαμε άλλοι λέγανε προδότες, είχαμε τα έκτροπα στις παρελάσεις και δεν μπορούσε να συνεχίσει αυτή η κατάσταση» πρόσθεσε ο κ.Παπανδρέου.
«Προτείνω να πάμε τώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να πούμε όχι άλλη λιτότητα».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: