Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Κουτσούμπας: Ένα δυνατό ΚΚΕ δυναμώνει την πάλη του λαού για να πάρει ανάσες ...



«Ποτέ και πουθενά οι εκλογές από μόνες τους δεν μπόρεσαν να κρίνουν το μέλλον του λαού, σε θετική κατεύθυνση και ούτε πρόκειται. Αυτό μπορεί να... το κάνει ο ίδιος ο λαός με την οργάνωση της πάλης του, με την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας του. Φυσικά η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα, μπορεί να συμβάλει, γιατί ένα δυνατό ΚΚΕ δυναμώνει την πάλη του λαού για να πάρει ανάσες σήμερα, να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές αύριο.

Οι θέσεις των άλλων κομμάτων δεν εξασφαλίζουν πραγματικές ελπίδες για καλύτερο αύριο για το λαό. Για την κερδοφορία του κεφαλαίου μάλλον ναι» επισήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ερωτηθείς αν οι εκλογές θα κρίνουν το παρόν και κυρίως το μέλλον της χώρας.

Ως προς το ενδεχόμενο «μικρών κατακτήσεων» θετικών για τους εργαζόμενους με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι σε αυτές τις συνθήκες, θετικό για τους εργαζόμενους θα ήταν η ανάκτηση όλων των απωλειών που υπέστησαν στο όνομα των δεσμεύσεων της ΕΕ, της αναγνώρισης του χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός και της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ανέφερε ότι ούτε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάκτηση των απωλειών, παραπέμποντας στο «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», προσθέτοντας «βεβαίως αν μια κυβέρνηση φέρει έναν φιλολαϊκό νόμο, εμείς θα τον ψηφίσουμε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τους φιλολαϊκούς νόμους που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή;»

Ερωτηθείς για την ανοχή που ζητά ο κ. Τσίπρας από το ΚΚΕ, είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι αφελής, την ανοχή του λαού ζητά και εννοείται πως δεν θέλει δυνατή την ενοχλητική φωνή του ΚΚΕ απέναντι σε μια κυβέρνησή του, που θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη, για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, με τα ίδια τραγικά αποτελέσματα για το λαό».

«Αν το ΚΚΕ έδειχνε ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση, τότε ο λαός δεν θα έδειχνε ανοχή απέναντι στο ΚΚΕ, θα έκοβε κάθε δεσμό μαζί του, όπως έκαναν άλλοι λαοί απέναντι σε ΚΚ που έδωσαν φιλί ζωής στο σύστημα, στηρίζοντας τις κυβερνήσεις του» πρόσθεσε.

Εκτίμησε ότι υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ανεξαρτήτως επίτευξης αυτοδυναμίας, γιατί βάσει των προγραμμάτων των κομμάτων -πλην ΚΚΕ- υπάρχει η αντικειμενική βάση για κάτι τέτοιο.

Τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να τρομάζει για το ενδεχόμενο «ακυβερνησίας», το αντίθετο πρέπει ο ίδιος να «τους τρομάξει δυναμώνοντας το ΚΚΕ καθώς απέναντι σ' αυτή την αντιλαϊκή κυβέρνηση χρειάζεται να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση για να εμποδίζει μέτρα, να βάλει φρένο στον κατήφορο, να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική».

Σε ότι αφορά την πρόταση του ΚΚΕ για μη πληρωμή του χρέους είπε ότι «σαφέστατα σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ και έξοδο από αυτήν», καθιστώντας σαφές ότι «αυτό που θέτει το ΚΚΕ, σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις, δεν είναι να πάμε χωρίς σχέδιο, τυχοδιωκτικά, αποδεχόμενοι το πλαίσιο, τα τείχη της ΕΕ, των εταίρων και «βλέποντας και κάνοντας» να μας οδηγήσουν αυτοί εκτός, κάτι που συζητείται έτσι κι αλλιώς και μέσα σε κυβερνήσεις και σε τμήματα της αστικής τάξης, όπου μιλάνε πλέον για μια ΕΕ δύο ταχυτήτων».

«Εάν δεν έχεις σχέδιο την κοινωνικοποίηση μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, την εργατική λαϊκή εξουσία, με πρόγραμμα ανάπτυξης όλων των δυνατοτήτων της Ελλάδας και ανάπτυξη αμοιβαίων επωφελών σχέσεων με άλλες χώρες, αξιοποιώντας και αντιθέσεις τους, τότε πιθανόν θα κάνεις μια «τρύπα στο νερό», με επώδυνα αποτελέσματα για το λαό και τη χώρα. Αυτή τη λογική την έχουν κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι οπορτουνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Σχέδιο Β κλπ» πρόσθεσε.

Εκτίμησε ότι το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου επιδιώκει να παίξει συμπληρωματικό ρόλο στο υπό αναμόρφωση πολιτικό σκηνικό, προσθέτοντας ότι «με «περσινά ξινά σταφύλια» όμως δεν γίνεται χαΐρι».

Ερωτηθείς αν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι μπορεί να διεκδικήσουν την τρίτη θέση από το ΚΚΕ, είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική, ναζιστική οργάνωση από την παρουσία της οποίας εντός και κυρίως εκτός Βουλής «πρέπει να βγουν συμπεράσματα και όχι μόνο να μη βρεθεί στην τρίτη θέση, αλλά να μην πάρει ούτε 1%».

«Το Ποτάμι είναι διαφορετική περίπτωση, εμφανίστηκε ως «διάττων αστέρας». Η προσφορά του θα εξαντληθεί άμεσα ως κάποια «τσόντα», σε κυβέρνηση είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ. Και τελικά θα λέμε «πολύς χαμός για το τίποτα»…» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφορικά με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, είπε ότι στις επικρατούσες εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα θα είναι να παρασύρει προς τα κάτω τους μισθούς που είναι πάνω από αυτό το ποσό και τόνισε ότι αυτή η επαναφορά θα είναι «κενό γράμμα» χωρίς ταυτόχρονη κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ «θα βγάλει κόσμο στους δρόμους» μετά τις εκλογές, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «είναι ο μόνος δρόμος για να πιέσει ο κόσμος, να διεκδικήσει, να αποσπάσει κατακτήσεις και δικαιώματα, να εμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα, κυρίως να ανοίξει μια προοπτική για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: