Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ λένε τα ίδια ψέματα για τις συντάξεις (και γιατί θα μειωθούν πάλι)



Οι τακτικοί αναγνώστες της Παραπολιτικής ίσως έχουν λίγο βαρεθεί με τα συνεχή άρθρα που αφορούν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά θα μου επιτρέψετε και σήμερα να γράψω κάτι σχετικό, καθώς εκεί νομίζω κρύβεται η αλήθεια πίσω από πολλά προεκλογικά ψέματα που ακούμε.

Χθες, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει απολύτως καμία μείωση στις συντάξεις ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτει ότι ο ίδιος θα επαναφέρει και τη 13η σύνταξη σε όσους έχουν σύνταξη έως 700 ευρώ. Λένε και οι δυο ψέματα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία (πρόγραμμα Ήλιος-Νοέμβριος 2014) που βλέπετε στον παραπάνω πίνακα, στη χώρα υπάρχουν σήμερα 2.022.981 συνταξιούχοι γήρατος ενώ υπάρχουν επίσης 1.245.340 άνεργοι και μόλις 3.585.234 εργαζόμενοι.

Όποιος σας λέει ότι υπάρχει λύση γι' αυτή τη σχιζοφρενική εξίσωση, σας λέει ψέματα και αν θέλετε να μάθετε γιατί σας λέει ψέματα, διαβάστε απλά το παρακάτω απόσπασμα από χθεσινό ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος:

Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή κατανομή του εκλογικού σώματος, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του ΥΠΕΣ την αποφασιστική εκλογική κατηγορία αποτελούν οι ψηφοφόροι άνω των 65 ετών (30,4% του εκλογικού σώματος), που είναι υπερδιπλάσιοι των ψηφοφόρων ηλικίας 42-47 ετών που αποτελούν τη δεύτερη πολυπληθέστερη ηλικιακή ομάδα.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/giati-syriza-kai-nd-lene-ta-idia-psemmata-gia-tis-syntaxeis-kai-giati-tha-meiothoun-pali.html#more
http://www.parapolitiki.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: