Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Έτοιμο το παραπεμπτικό βούλευμα για τη Χρυσή Αυγή...


Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος ΜιχαλολιάκοςΑκόμα και εντός της ημέρας αναμένεται το βούλευμα των τριών εφετών για την υπόθεση της ναζιστικής οργάνωσης.

Η ολοκληρωμένη πρόταση του Ισίδωρου Ντογιάκου που οδηγεί στο εδώλιο 70 κατηγορούμενους και...
ολόκληρη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης και με όλα τα επιμέρους εγκλήματα των μελών της φαίνεται ότι γίνεται δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών.

Το συμβούλιο υιοθετεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την ύπαρξη δομημένης και ιεραρχημένης εγκληματικής οργάνωσης με στρατιωτική δομή και πειθαρχημένη δράση των μελών κατόπιν εντολών της ηγεσίας.

Κατά συνέπεια, αναμένεται η άμεση παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εφέτης εξέφρασε διαφορετικό σκεπτικό στη βάση ότι η σύμβαση του Παλέρμο προβλέπει την ύπαρξη και οικονομικού κινήτρου στη δράση εγκληματικών οργανώσεων.

Δεδομένου όμως ότι αυτό δεν έχει υιοθετηθεί νομοθετικά στην Ελλάδα και οι εγκληματικές-τρομοκρατικές οργανώσεις δικάζονται ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι οικονομικό κίνητρο, είναι πρακτικά αδύνατο να έχει δικαστικό αποτέλεσμα παρόμοιο σκεπτικό.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η πλειοψηφία του Συμβουλίου δεν έκανε δεκτή την ένσταση του συγκεκριμένου εφέτη.

Φαίνεται ότι η υπόθεση της ναζιστικής θηριώδους εγκληματικής βίας φτάνει επιτέλους στο δικαστήριο.

Στη δικαστική αίθουσα θα δοθούν οι απαντήσεις στις όποιες ελάχιστες αμφιβολίες υπάρχουν ακόμα σε μερίδα πολιτών που εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια μπροστά στα δεκάδες εγκλήματα υπό τις εντολές της ηγεσίας της χρυσής Αυγής.

Είναι βέβαιο ότι η δίκη θα προκαλέσει και μεγάλο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης που ανήσυχα είδε να γιγαντώνεται η ναζιστική και ρατσιστική θηριωδία στη σύγχρονη Ελλάδα υπό τον μανδύα ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: