Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Αγκάθι το άνοιγμα της ΕΡΤ ...


agkathi-to-anoigma-tis-ert-stis-programmatikes-dilwseis-tou-prwthupourgou
...στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού...
Το άνοιγμα της ΕΡΤ για το οποίο έχει δεσμευθεί προεκλογικά η κυβέρνηση αποτελεί ένα από τα «αγκάθια» των προγραμματικών δηλώσεων και της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Κυριακής στη Βουλή. 

Στους κόλπους του πρωθυπουργικού επιτελείου επικρατούν...
αντίθετες απόψεις για τον χειρισμό του θέματος της ΕΡΤ και αντίθετες είναι και οι εισηγήσεις που έχει στα χέρια του και ο πρωθυπουργός.

Η πρώτη άποψη επισημαίνει ότι το άνοιγμα της ΕΡΤ είναι μια από τις εξαγγελίες «σύμβολα» της νέας κυβέρνησης και υποστηρίζει ότι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων αλλά και διατήρηση των ανθρώπων που εργάζονται στο διάδοχο σχήμα της ΝΕΡΙΤ.

Η άλλη άποψη θεωρεί λάθος την επαναφορά της ΕΡΤ  στην προτέρα κατάσταση και γιατί αυτό θα έπληττε καίρια την προσπάθεια του   Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίξει και στην πράξη τη δέσμευση για «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» και επειδή για καθαρά πρακτικούς και οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να λειτουργήσει ο κρατικός φορέας με τους πολυπληθείς πρώην και νυν εργαζόμενους. Και υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης επεξεργασία του σχεδίου για την δημιουργία μιας αξιόπιστης δημόσια τηλεόρασης. 

Η εξίσωση δείχνει να είναι δύσκολη για το Μέγαρο Μαξίμου και τι τι τελικά θα επιλέξει να ανακοινώσει και να πράξει ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει προς το παρόν ανοιχτό.
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: