Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση Σαμαράς: Το πρόβλημα της κυβέρνησής σας είναι εσωτερικό


Δριμύ κατηγορώ ότι με την πολιτική που ακολουθεί έχει βάλει τη χώρα βαθιά στα μνημόνια και μάλιστα χωρίς λεφτά, εξαπέλυσε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά τη συζήτηση για την πορεία διαπραγμάτευσης και τον κάλεσε να αρχίσει να κυβερνά. Παράλληλα, διερωτήθηκε για τον λόγο της συνεδρίασης αναφέροντας «θέλετε να καταστήσετε την αντιπολίτευση συνυπεύθυνη ή τους δικούς σας συνυπεύθυνους για την κωλοτούμπα». 
samarasvouli
Επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό ότι μιλάει για επιστροφή στη δημοκρατία, ωστόσο, δεν έχει φέρει στη Βουλή την επέκταση της δανειακής σύμβασης.
«Αν θέλετε να γνωρίζουν οι πόλίτες τι γίνεται θα έπρεπε να φέρετε την επέκταση της σύμβασης στη Βουλή αλλιώς για ποια επιστροφή της δημοκρατίας μιλάτε. Μιλήσατε για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις, προτεραιότητά μας ήταν να δίνουμε συντάξεις όχι να τάζουμε και να μην μπορούμε».
Ο ίδιος εγκάλεσε τον Πρωθυπουργό λέγοντας «για ποιο λόγο μας καλέσατε, που είναι η συμφωνία; Λέτε ότι θέλετε να μας ενημερώσετε για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ούτε για το περιεχόμενο των προτάσεων δεν μας ενημερώσατε. Πώς να δώσουμε συναίνεση, φοβάστε εμάς ή τους δικούς σας;».
«Χτυπάτε εμάς που δεν ασκούμε την διακυβέρνηση για να προειδοποιήσετε τους δικούς σας που δεν σας αφήνουν να κυβερνήσετε. Δεν κυβερνάτε, κι η χώρα βουλιάζει. Επιτέλους κυβερνήστε» είπε, ενώ διερωτήθηκε μήπως συγκάλεσε απόψε την Βουλή για να καταστήσει την αντιπολίτευση «συνυπεύθυνη για μια πιθανότατη ρήξη που οδηγείτε τη χώρα».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξανέμισε τα πλεονάσματα και ότι οδήγησε σε μείωση των εσόδων το πρώτο δίμηνο διακυβέρνησης, ενώ προκάλεσε φυγή καταθέσεων με την ανασφάλεια που δημιουργεί.
«Εάν εμπνέατε εμπιστοσύνη δεν θα δημιουργούσατε φυγή καταθέσεων» είπε χαρακτηριστικά.
Εντείνοντας την κριτική του ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε «συμφωνούν οι συνιστώσες σας για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των αεροδρομίων;».
Ακόμη ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στην πραγματικότητα δεν έκανε ποτέ διαπραγμάτευση γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση χωρίς στοιχεία και αριθμούς και η κυβέρνηση αρνήθηκε να τα δώσει στα τεχνικά κλιμάκια.
«Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης δεν βλέπει κανείς πουθενά» ανέφερε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ήδη πάρει υφεσιακά μέτρα με την εσωτερική στάση πληρωμών.
«Μιλήσατε για το email Χαρδούβελη. Έχετε αποδεχθεί τα πάντα από αυτό το email», είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι η μόνη διαφορά αφορούσε στο πώς θα τελειώσουμε την τελευταία αξιολόγηση για να βγούμε από το μνημόνιο, ενώ το email Βαρουφάκη λέει πώς θα τελειώσουμε την τελευταία αξιολόγηση για να μπούμε σε νέο μνημόνιο.
«Εσείς σπρώξατε τη χώρα σε εκλογές και έμειναν πίσω τα έσοδα. Δεν γνωρίζετε πόσο είναι το δημοσιονομικό κενό, αλλά θα το βρούμε μπροστά μας», είπε.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές και θα πρέπει να μας δανείσουν ξανά Ε.Ε. και ΔΝΤ. «Και όταν δανείζουν, βάζουν όρους», συμπλήρωσε.
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι όταν ήταν έξω, δημιουργούσε φίλους για την Ελλάδα, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι δημιουργεί εχθρούς.
«Το ουδείς αναμάρτητος το είπα σε ξένα μέσα για γερμανικά κόμματα που δήλωναν ότι δεν τους πειράζει να βγει από το Ευρώ», τόνισε, απαντώντας στις αιχμές του Πρωθυπουργού.
«Θα ήμασταν ήδη εκτός μνημονίου, εσείς τελικά υπογράψατε συνέχιση του μνημονίου χωρίς να πάρετε λεφτά», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.
«Ξέρετε πόσο κοστίζει ένα πιστωτικό γεγονός; Καταλαβαίνετε ότι είναι το πρώτο βήμα για βγει η χώρα από το ευρώ», διερωτήθηκε.
«Χάνετε χρόνο και το πληρώνει ο ελληνικός λαός», είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.
Παράλληλα, τόνισε στον κ. Τσίπρα: «Δεν σας παίρνει να κάνετε συγκρίσεις με τη δική μας κυβέρνηση. Δεν υπήρχε καμία ανησυχία για μισθούς, συντάξεις, εξόφληση χρεών.Βρήκαμε την οικονομία σε ύφεση, τη φέραμε σε ανάπτυξη, μειώσαμε τα spreads. Θέατρο εικονικής διαπραγμάτευσης δεν κάναμε».
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει για να κινηθεί ξανά η οικονομία, στηρίζοντας μία σοβαρή συμφωνία.
«Εμείς ήδη ψηφίσαμε τα δύο πρώτα νομοσχέδιά σας , που αποτελούν αναδιατύπωση δικών μας νομοσχεδίων. Τότε εμείς ψηφίζαμε, εσείς καταψηφίζατε», είπε και πρόσθεσε: «Μην μας θεωρείτε όμως δεδομένους. Δεν θα σας αφήσουμε να παρασύρετε τη χώρα σε καταστροφή. Εσείς είστε κυβέρνηση και έχετε την ευθύνη, τα ψέματα τελείωσαν».
«Εμείς είμαστε με την Ελλάδα» διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντώντας «στο ψευδεπίγραφο δίλημμα» - όπως το χαρακτήρισε.
Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας πως «βγάλαμε τη χώρα σε πλεονάσματα αλλά δεν θα στηρίξουμε έναν κύκλο θυσιών για να μας γυρίσετε στην ύφεση». Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν ενημέρωσε επί της ουσίας την Βουλή για την διαπραγμάτευση, επισήμανε ότι «χτυπάει την αντιπολίτευση για να σας ακούσουν οι δικοί σας».
Αναφερόμενος στο δημοσιονομικό κενό ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε πως ό,τι δεν μπορεί να καλύψει ο Προϋπολογισμός θα πρέπει να μας το καλύψουν οι εταίροι με δανεισμό «γιατί στις αγορές δεν μπορούμε να βγούμε».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: