Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Στο Brussels Group η ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων...


Στο Brussels Group η ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων - Τι περιλαμβάνει Τι περιλαμβάνει...


Την πλήρη λίστα με τις κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις ύψους 3,7 δισ. ευρώ, έστειλε στο Brussels Group ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως μετέδωσε ο...
Real fm από την εκπομπή των Μάκη Γεωργίου και Τάκη Χατζή, η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόμνασμα 1,5% του ΑΕΠ φέτος, ενώ προσδοκά την είσπραξη 725 εκατ. ευρώ από την φορολόγηση τραπεζικών καταθέσεων του εξωτερικού.

Στη λίστα περιλαμβάνεται η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και συγκεκριμένα, η πάταξη της μη απόδοσης ΦΠΑ, από την οποία αναμένονται έσοδα 350 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι διαγωνισμοί για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών για έσοδα 350 εκατ. ευρώ, 600 εκατ.  ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη, 300 εκατ. από αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, και 270 εκατ. από τη λοταρία αποδείξεων.

Στον κατάλογο μεταρρυθμίσεων εμπεριέχεται, παράλληλα, το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού για έσοδα 250 εκατ. ευρώ, η εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων για 225 εκατ. ευρώ και οι νέες άδειες για το ηλεκτρονικό στοίχημα για έσοδα 225 εκατ. ευρώ.

Στην επιστολή περιλαμβάνονται και οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα λέει «όχι» στη μείωση των επικουρικών συντάξεων, στην αύξηση ΦΠΑ στον τουρισμό τουλάχιστον έως το τέλος Ιουνίου, στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, όπως και σε νέα μείωση των μισθών...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: