Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Μένει μέχρι νεωτέρας Τον Σεπτέμβριο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ ο οποίος διατηρείται και για το 2015


Παραμένει μέχρι νεοτέρας ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων καθώς η εισπραξιμότητα του και το ποσό των 2,65 δισ. ευρώ δεν μπορούν ν εξευρεθούν από καμία άλλα πηγή.
enfia
Πόσο μάλλον όταν οι πιστωτές της χώρας έχουν εντοπίσει δημοσιονομικό κενό στον τρέχοντα προϋπολογισμό ύψους 3 δισ. ευρώ.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο παραπέμπεται στις καλένδες η αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 12.000 ευρώ.
Με τα δεδομένα αυτά τον προσεχή Σεπτέμβριο, 5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν την πρώτη δόση του ενιαίου φόρου ακινήτων.
Άγνωστό ωστόσο παραμένει εάν ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες που καταρτίζονται από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών. Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν και τον συμπληρωματικό φόρο (για όσους έχουν ακίνητη περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ). Συγκεκριμένα ο ΕΝΦΙΑ επιβαρύνει όλα τα ακίνητα (κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, γραφεία, καταστήματα) ενώ ο συμπληρωματικός φόρος επιβάλλεται επί της συνολικής ακίνητης περιουσίας εφόσον η αντικειμενική τους αξία ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2014 καταβλήθηκε σε έξι δόσεις με την πρώτη δόση να πληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου και την τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: