Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ...


Ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Την...
Δευτέρα είχε γίνει η συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου για τη νέα ΕΡΤ, στόχος του οποίου όπως τονίζει η κυβέρνηση είναι αναβάθμιση του εσωτερικού πολιτικού διαλόγου και η εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Σε νομοτεχνικές βελτιώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο νομοσχέδιο για την επανίδρυση της ΕΡΤ περιλαμβάνεται η ρητή προσθήκη για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3 με δική της διοικούσα επιτροπή. 

Ακόμη, κατά την διάρκεια της συζήτησης του ν/σ την Τρίτη αποσαφηνίστηκε η υποχρέωση απόδοσης 1,5% για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων και στήριξη των ανεξάρτητων εκδόσεων βιβλίων. 

Όσον αφορά τις προσλήψεις νέων εργαζομένων, οι όροι και οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού θα καθορίζονται με συλλογικές συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου. 

Στην τροπολογία αναφέρεται επίσης ότι η αμοιβή του προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Δ.Σ. θα καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας. 

Το ποσό του ανταποδοτικού τέλους δεν δύναται να είναι μικρότερο το ποσού των 3 ευρώ, ενώ καταργείται το πλαφόν του 25% στις εξωτερικές παραγωγές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: