Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ανανεωμένο: Θρίλερ με τις συντάξεις – Δεν έχουν πιστωθεί, ακόμη, όλα τα λεφτά στα ΑΤΜ (photos)


atm
Συνεχίζεται η μεγάλη αναστάτωση έξω από Τραπεζικά υποκαταστήματα ολόκληρης της χώρας, αφού στις περισσότερες Τράπεζες δεν έχουν πιστωθεί ακόμη τα χρήματα της σύνταξης του μήνα στους λογαριασμούς χιλιάδων συνταξιούχων.
Οι ουρές μάλιστα είναι μεγάλες σε υποκαταστήματα Τραπεζών της Αθήνας, ενώ η ανησυχία των συνταξιούχων είναι λογική και έκδηλη.
Πάντως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΙΚΑ οι  οποίες έγιναν μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες, τα χρήματα των συνταξιούχωνέχουν πιστωθεί στο σύνολο τους στους λογαριασμούς τους, και θα εμφανιστούν κανονικά αύριο το πρωί.
Νωρίτερα ο Lykavitos.gr μετέδωσε πρώτος: 
Σε εξέλιξη βρίκσετε τις τελευταίες ώρες μια πρωτόγνωρη κατάσταση.
Αφού ο Lykavitos.gr έγινε αποδέκτης επώνυμων καταγγελιών από συνταξιούχους πως δεν έχουν πιστωθεί ακόμη στα ΑΤΜ, τα χρήματα των συντάξεων τους.
Όπως μας εξήγησαν, είθισται, οι συνταξιούχοι που κάνουν συναλλαγές με κάρτα ανάληψης από τα ΑΤΜ (και όχι με βιβλιάριο) τα χρήματα να βρίσκονται στην διάθεση τους από το προηγούμενο απόγευμα..
Και κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη, με αποτέλεσμα στην περιοχή της Δάφνης όπου και η φωτό που παραθέτουμε να υπάρχουν ουρές 30-40 ατόμων οι οποίοι δεν μπορούν να “σηκώσουν” την σύνταξη τους  όπως συνέβαινε κάθε μήνα.`
Ανάλογες καταγγελίες έχουμε και για άλλες περιοχές της Αθήνας.
Ας ελπίσουμε πως πρόκειται γα κάποιο απλό τεχνικό πρόβλημα του ΔΙΑΣ και όχι κάποιο άλλο σενάριο.
Οι φωτό που ακολουθούν είναι από την Εθνική στην Πλατεία Καλογήρων στην Δάφνη.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε…
——————————————————————————–
Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως κανονικά θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, η πληρωμή των συντάξεων των δικαιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Εξαιρούνται οι συντάξεις του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου.
DSC_0047


Νέα ενημέρωση: Διαβεβαιώνει, μιλώντας στο Capital.gr, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, κ. Διονύσης Πατσούρης, ότι τα περίπου 860 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή των συντάξεων του Μαΐου έχουν δοθεί από σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου στις τράπεζες προκειμένου αυτές να τα περάσουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πατσούρης ανέφερε στο Capital.gr πως “η ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων του ΙΚΑ είναι η Τετάρτη 29 Απριλίου”.
Ο υποδιοικητής του ΙΚΑ τονίζει πως ” τα απαιτούμενα χρήματα από το ΙΚΑ έχουν δοθεί στις τράπεζες από την προηγούμενη μέρα, δηλαδή από σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου “.
Ο κ. Πατσούρης σημειώνει πως “είναι θέμα των τραπεζών, από εκεί και πέρα, να πιστώσουν τους λογαριασμούς των συνταξιούχων”.
Παντώς μέχρι ώρας υπάρχει μία ανάμικτη εικόνα έξω από τα τραπεζικά ATMs τραπεζών. Σε ορισμένες από αυτά φαίνεται πως καταβάλλονται κανονικά οι συντάξεις, μιας και σημειώνονται οι γνωστές “ουρές”. Αντίθετα σε άλλα ATMs παρατηρείται πλήθος συνταξιούχων το οποίο βρίσκει “άδειους” τους λογαριασμούς του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr για την καταβολή των συντάξεων του Μαΐου από το ΙΚΑ, το κράτος συνεισέφερε -όπως προβλεπόταν- 280 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, το ΙΚΑ, όπως συνέβη και τον πηγούμενο μήνα, σύναψε ρέπος 70 εκατ. ευρώ με εμπορική τράπεζα και δανείστηκε για λίγες μέρες γύρω στα 110 εκατ. ευρώ από τον Οργανισμό Περίθαλψης Δημοσίου και το Ταμείο Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων.
Ο λόγος του βραχυπρόθεσμου δανεισμού του ΙΚΑ είναι ότι οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται κατά τις τελευταίες μέρες κάθε μήνα – αρχές του επομένου (πχ οι εισφορές του Απριλίου καταβάλλονται τέλη Απριλίου – αρχές Μαίου ) και έτσι δεν μπορεί το ταμείο έγκαιρα να πιστώσει τους λογαριασμοούς των συνταξιούχων.
Αύριο, Τετάρτη 29 Απριλίου, θα γίνει κανονικά η καταβολή των συντάξεων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο το ΙΚΑ.
Μόνη (σ.σ. συνήθης) εξαίρεση θα αφορά τις συντάξεις του τέως ΤΑΠ-ΟΤΕ.
Οι δικαιούχοι των συντάξεων του ΙΚΑ ανέρχονται περίπου σε 1.213.421 και το ποσό το οποίο θα καταβληθεί βρίσκεται στο ύψος των 858 εκατ. ευρώ.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: